21.8.2017 8.00

Yhteysevankelista Riitta Mäen muistoksi

Aloitimme Evankelistapalvelun aluetyön vuonna 2011. Riitta Mäki kutsuttiin Etelä-Pohjanmaan yhteysevankelistaksi. Hänen intonsa sytyttää toisia evankeliumin asialle oli vertaansa vailla. Riitta laittoi koko sydämensä likoon, sillä Kristuksen rakkauden osoittaminen oli tärkein asia Riitan elämässä. Hän oli henkilökohtaisesti arvokas tuki. Riitan rohkaisevat ja profeetalliset soittonsa toivat monesti tarkkaakin tarkempaa rohkaisua työpäiviin.

Eräs Riitan soitto oli kuitenkin erilainen. Lähestyttiin joulua ja Riitta kertoi olevansa sairaalassa. Sairaalassa Riitta kertoi päästään löytyneestä kasvaimesta. Uutisen olisi luullut lamaannuttaneen hänet, mutta ei. Rohkaiseva puhe jatkui.

"Ei kuolema ole arvoitus, joka kerran ratkeaa, se on ihmisen ihana oikeus taipaleensa tehtyä nukahtaa ja mennä Vapahtajan luokse."

Riitan viimeisessä soitossa oli uusi sävy. Ei vieläkään pelkoa tai epätoivoa. Rohkaisua edelleen. Riitta kertoi, että hoidot oli lopetettu. Inhimillisesti mitään ei ollut tehtävissä. Riitan ajatus oli

"Ota Herra syliisi, olen loppuun väsynyt. Ota syliisi, en muuta pyydä nyt. Ota hiljaa käteesi Jumala, niin hyvä väsyneen on siihen nukkua."

Torstaina 17.8.2017 saimme tiedon. Aikaisin aamulla klo 4:15 Riitan sydän, vaikka olikin puhdasta kultaa, uupui ja sammui pois. Äiti, puoliso, evankelista ja heikkojen puolustaja oli päässyt perille. Poissa on jotain niin kallista, mitä ei voi korvata. Kuin pala olisi sydämestä pois. Riitta jätti arvokkaan jäljen ihmisten sydämiin.

Suurta kunnioitusta ja kiitollisuutta tuntien kaipaamme häntä.

 

Hyvä Sanoma ry:n puolesta

Työtoveruudella Helena Kärkkäinen