10.3.2017 12.00

Suorastaan loistava evankeliumi

Sanottakoon tämä asia nyt näin vuoden alkuun selkeästi. Meillä on paras mahdollinen tuote: Jeesuksen Kristuksen evankeliumi, joka loistaa valoaan jatkuvasti pimenevässä maailmassa. Evankeliumi ei muutu. Sen voima kestää. Hyvä Sanoma vapauttaa edelleenkin synnin ja paholaisen vallasta.

Saman aikaisesti kun tuotteemme on varma niin kohderyhmämme tarvekin on suuri – on olemassa markkinarako. Kaikki ovat edelleenkin syntisiä ilman Kristusta. Edelleenkin ainoa tie iankaikkiseen elämään on Jeesuksen Kristuksen sovituskuolema Golgatan ristillä. Pelastuakseen ja päästäkseen taivaaseen ihminen tarvitsee edelleenkin evankeliumia.

Nämä peruslähtökohdat ovat samat tänäkin vuonna, kun saamme julistaa evankeliumia kotoisessa Suomessamme ja eri puolilla maailmaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Viime vuodesta kiitosaiheita
Kun katselen kalenteriani, niin vuosi 2016 piti monia kohtaamisia sisällään. Sain vierailla 45 eri paikkakunnalla Suomessa julistustehtävissä ja kuusi ulkomaan työreissua siihen joukkoon. Kiitosaiheena on se, että jälleen monet ihmiset ilmaisivat päätöksensä lähteä seuraamaan Jeesusta. Tämä on toimintamme ydin. Bonuksena siihen päälle useita Pyhällä Hengellä täyttymisiä ja parantumisia, joista kaikki kiitos kuuluu Jumalalle.
Viime vuosi toi hieman lisäsävyä tyypillisten julistuskokousten rinnalle. Useissa seurakunnissa on noussut tarve saada koulutusta Pyhän Hengen lahjojen toiminnassa ja näiden Hengen lahjojen ”jalkauttamisessa” teoriasta käytäntöön. Siksi onkin ollut seurakunnallisia armolahjaseminaareja ja koulutusta myös rukousavustajille. Jumala on kohdannut.

Täysillä – tasapainoisesti – tilanteenmukaisesti vuoteen 2017
Protestanttinen maailma juhlii reformaation viisisataavuotis-juhlavuotta. Periaatteet ovat voimassa edelleenkin: yksin uskosta, yksin armosta, yksin kirjoitukset ja yksin Kristuksen kautta. Julistetaan tätä evankeliumia täysillä. Pyhän Hengen voimaa ja vaikutusta unohtamatta.
Sanoma pysyy ja paketointi muuttuu. Otetaan konteksti huomioon ja etsitään ja löydetään evankeliumin julistamiselle raameja, metodeja ja muotoja, jotka kohtaavat tämän päivän suomalaiset.
Meidän teemamme reformaation ja Suomen itsenäisyyden juhlavuonna on ”Parasta 100 vuotiaalle Suomelle” ja sen sisältö on tässä: Tämä sana on varma ja täysin vastaanottamisen arvoinen: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä! 1. Tim. 1:15
Tässä on loistava evankeliumi. Se on parasta mitä voimme tarjota 100 vuotiaalle Suomelle. Siinä riittää jaettavaa ja tekemistä meille jokaiselle. Pyhän Hengen voimaannuttamana.
Kiitos yhteistyöstä. Esirukouksiinne myös
tänä vuonna sulkeutuen

Marko Selkomaa
Evankelista, lähetyspastori
Hyvä Sanoma ry