31.3.2016 8.00

Vielä on toiminnan aika

Jussi Jokisaari, Vapaa Sisälähetys ry:n (nyk. Hyvä Sanoma ry) Sisälähetyssihteeri vuosina 1990 - 1996

Jussi Jokisaari, Vapaa Sisälähetys ry:n (nyk. Hyvä Sanoma ry) Sisälähetyssihteeri vuosina 1990 - 1996

Ristin Voitto ry perustettiin 90 vuotta sitten. Vapaa Sisälähetys perustettiin jatkosodan aikana. Aiemmin herätysliikkeen evankelistoja oli tuettu evankelioimiskassan kautta. Kassan kirjanpidosta ja rahaliikenteestä huolehti kustannustoimintaan keskittynyt Ristin Voitto ry. Kun se vuonna 2008 fuusioitui yli kuusivuosikymmentä toimineen helluntaiseurakuntien kotimaanjärjestön Vapaa Sisälähetys ry:n kanssa vaihdettiin yhdistyksen nimeksi Hyvä Sanoma ry. Hyvä Sanoma ry siis jatkaa Ristin Voitto ry:n ja Vapaa Sisälähetys ry:n työtä.

Sisälähetyspäivät

Parhaimmillaan Sisälähetyksen tuen piirissä oli sata evankelistaa. Syksyisin järjestettiin Sisälähetyspäiviä seurakunnissa. Raamattutunnit  ja rukouskokoukset olivat keskeisessä osassa päivien ohjelmaa. Samalla vahvistettiin työnäkyä ja ladattiin hengellisiä voimavaroja. Iltatilaisuudet olivat herätyskokouksia. Niissä moni uskosta osaton teki  ratkaisun Herran puoleen.

Evankelistoja rohkaistiin siirtymään ”pimeille paikkakunnille” eli alueille, joissa helluntaityötä ei ollut. Eräs päivien kohokohta oli ostosmatka paikalliseen tavarataloon tai liikkeeseen. Sieltä evankelista sai valita itselle tai perheelleen vaatteita ja muuta tarpeellista Sisälähetyksen lahjoittamalla ostokortilla. Evankelistoja siirtyi ”pimeille paikkakunnille” Sisälähetyksen taloudellisella tuella. Uusia seurakuntia syntyi muun muassa Elimäelle, Paimioon ja Äetsään.

Muistoja 1990-luvulta

Kiersin sisälähetyssihteerin ominaisuudessa helluntaiseurakunnissa. Niiltä vuosilta jäi monia ihania muistoja.
Pienen rannikkokaupungin seurakunnassa oli tilaisuus kevätkesällä lauantai-iltana. Sää oli loistava. Oletin, ettei kokoukseen tule montaakaan henkeä. Eikä heitä tullutkaan. Kokous ei ollut kuitenkaan turha. Kokouksen lopulla eräs aviopari luovutti elämänsä Jeesukselle. Tiedän, että tuo nuori mies liittyi seurakuntaan. Vuosien ajan hän on tehnyt seurakunnan RR- partiotyötä.

Vuosien varrella huomasin miten isoissa seurakunnissa oli uskovia, joilla oli halu johtaa harhapoluille eksyneitä Jeesuksen luo. Heitä, jotka halusivat antautua Herran käyttöön, oli paljon. He tulivat esille työntekijäin ja vanhinten siunattavaksi.

Kristityn hedelmä on uusi uskova. Yhden sielun voittaminen on miljoonia kertoja arvokkaampi kuin kaikki maailman rikkaudet yhteensä! Kulta ja hopea eivät riittäneet yhdenkään ihmisen lunastusmaksuksi. Vain Jeesuksen pyhä veri riitti (1 Piet 1:18, 19). Siksi yhden ihmisen pelastus on niin arvokas.

Keskittyminen tärkeimpään

On aika suunnata kotimaan työtä jälleen uusille alueille. Maassamme on vielä monia paikkakuntia, joissa ei ole helluntaiseurakuntaa - puhumattakaan isojen kaupunkien asumalähiöistä. Niissä on tuhansittain ihmisiä, joilla ei ole ikuisen elämän toivoa. Kuinka kauan he joutuvat odottamaan toivon sanomaa?

Suren, että monissa seurakunnissa on keskitytty vuosien ajan toisarvoisiin asioihin. Sielujen voittaminen Jeesukselle on lähes unohtunut. Useimpien seurakuntien jäsenmäärä ei kasva. On aika ryhdistäytyä. Tehdään parannus. Keskitytään tärkeimpään: sielujen voittamiseen Jeesukselle!
Lähellämme on ihmisiä, jotka joutuvat helvettiin. Uskotko sen? Sinun ja minun tehtävä on pysäyttää niitä, jotka kulkevat ikuisuutta kohti ilman toivoa ja ilman Jumalaa. Hengellinen herätys on kiinni sinusta ja minusta. Tiedän, että uskovilla on tahtoa ja halua nähdä vaivaa sielujen pelastumisen tähden.

Seurakunnan pastori ja johtaja, milloin viimeksi opetit, että riviseurakuntalainenkin voi opastaa uskosta osattoman Jeesuksen luo? Rohkaise uskovia tärkeimpään: auttamaan uskosta osattomia Jeesuksen luo.  Sielujen voittajalla ei tarvitse olla teologian tohtorin tutkintoa. Rakkaus Jeesukseen ja hätä helvettiin joutuvasta lähimmäisestä riittää. Kun riviseurakuntalainen saa ”luvan” johtaa uskosta osattoman pelastukseen, se synnyttää hänen sisimpäänsä halun voittaa lisää ihmisiä Jeesukselle.

Toivon, että sielujen voittamisen pyhä hinku valtaa jokaisen uskovan. En ole profeetta enkä profeetan oppilas. Silti väitän, että Herra iloitsee jos penseä helluntailainen keskittyy sielujen voittamiseen.  Toivon näkeväni Pyhän Hengen vaikuttaman raikkaan herätyksen. Toimitaan siten, että Jumala voi antaa sen!

Jussi Jokisaari