31.3.2016 8.00

Leevi Ahopelto valtakunnalliseen koulutyöhön

Leevi Ahopellon lähetystehtävän painopiste helluntaiherätyksen koulutyön tukemisessa on kotimaassa. Työstä on varattu nelisenkymmentä prosenttia koulutyönäyn eteenpäin viemiseen ulkomailla.

Leevi Ahopellon lähetystehtävän painopiste helluntaiherätyksen koulutyön tukemisessa on kotimaassa. Työstä on varattu nelisenkymmentä prosenttia koulutyönäyn eteenpäin viemiseen ulkomailla.

Pirkanmaalla koulupastorina vuodesta 1987 toiminut Leevi Ahopelto siirtyi 1.2.2016 johtamaan Helluntaiseurakuntien valtakunnallista Koulupalvelua. Aiemmin Ahopelto hoiti tehtävää oman toimensa ohella. Uuteen tehtävään kuuluu Helluntaiherätyksen koulutyön tukemista kotimaassa ja ulkomailla.

Suurien haasteiden keskelle

Kotimaan koulutyössä odottavat suuret haasteet. Seurakuntien ja koulujen välinen yhteistyö on tarkastelun ja muutosten alla. Lakimuutokset, opetussuunnitelmauudistukset ja yleinen arvomaailman murros edellyttävät seurakunnilta suurempaa osaamista. Seurakuntien koulutyön tukemista helpottavat vuosien kokemus sekä hyvät suhteet Opetushallitukseen.

– Olemme saaneet suuremman luottamuksen kuin odotimmekaan. Meillä on siis hyvät mahdollisuudet vaikuttaa valtakunnalisesti sekä toimia yhteistyössä koulujen kanssa, Leevi Ahopelto rohkaisee.

Leevi Ahopellolla on näky käynnistää ja kehittää koulutyötä myös Suomen rajojen ulkopuolella. Etelä-Amerikan koulutyön käynnistämisen rohkaisevat kokemukset ovat osaltaan pitäneet tätä näkyä voimassa.

Unkarissa helluntailiikkeen yhteistyötä koulujen kanssa avataan ja kehitetään. Yhteistyö toteutetaan Suomen helluntaiseurakuntien Koulupalvelun mallin pohjalta. Unkarin helluntailiikkeen ja muidenkin kristillisten kirkkokuntien yhteistyötä koulujen kanssa tukevat sekä Suomen että Unkarin opetusviranomaiset.

– En olisi uskonut, että Opetushallitus lähtee tukemaan työtämme Unkarissa. Myös Unkarin opetusviranomaisten arvostus helluntailiikkeen koulutyötä kohtaan kasvaa.

Uskon askel

Leevi Ahopellon siirtymiseen uuteen tehtävään tarvittiin uskon askel. Nimittäin Hyvä Sanoma ry:n yhteydessä olevan Koulupalvelun varat eivät riitä hänen kokoaikaiseen palkkaukseen. Halukkaiden kannattajaseurakuntien haku onkin vielä   käynnissä. Kannatustavoitteesta puuttuu vielä puolet.

– Olemme nähneet, ettei työ kehity ilman uskonaskeleita. Se, mikä on ihmiselle mahdotonta, on Jumalalle mahdollista. Nämä sanat soivat sisälläni ja siksi asetan kaiken luottamuksen ja voimani kutsujani Jumalan varaan, Leevi toteaa.

Ahopellon tehtäviin kuuluu koulutyön näkökulmasta tapahtuva koulutus ja konsultointi, koulupastoreiden tukeminen, yhteistyö viranomaisten ja muiden kirkkokuntien kanssa sekä koulutyössä käytettävän materiaalin kehittäminen. Unkarin lisäksi seurakuntien koulutyötä tuetaan Virossa ja Latviassa. Yhteydenottopyyntöjä on tullut myös muualta Euroopasta.

Leevi Ahopellon työnantaja on Hyvä Sanoma ry ja päälähettäjä Nokian Helluntaiseurakunta.

– Vaikka koulutyö vie pääosan ajasta palvelen seurakuntia myös perinteisemmällä tavalla, sanoin ja sävelin Leevi hymyilee lopuksi.

Teksti: Janne Lahti
Kuva: Maarit Ahopelto