17.2.2016 11.00

Kehitysvammaisten leirit kesällä 2016

Ensi kesänä pidetään Iso Kirjassa kaksi kehitysvammaisten leiriä. Leirit järjestää Hyvä Sanoman Vammaispalvelu yhdessä Iso Kirjan nuorisotoimintojen kanssa. Reality-leiri on kehitysvammaisten, noin 15 – 30 –vuotiaiden harrasteleiri, jossa kehitysvammainen nuori pääsee kokemaan leiritunnelmaa, kokeilemaan uusia asioita ja nauttimaan tutuksi tulleista kavereista, ohjaajista ja Iso Kirjan upeasta ympäristöstä. Hengellinen opetus annetaan selkokielellä ja kuvien sekä tarvittaessa viittomien tukemana. Tänä vuonna aiheena on Isä meidän –rukous. Leirin ajankohta on 4. – 8.7.

Fifty fifty-leiri on tarkoitettu ensisijaisesti 15-vuotiaille kehitysvammaisille nuorille. Mukaan voi tulla myös sellaisia noin 16–30 –vuotiaita kehitysvammaisia, jotka eivät ole aiemmin käyneet Fifty fifty-leiriä. Leirillä käsitellään samoja uskon peruskysymyksiä, kuin vastaavalla Fifteenleirillä, mutta sovellettuna kehitysvammaisille. Opetus tapahtuu selkokielellä, kuvien ja tarvittaessa viittomien tukemana. Täksi kesäksi valmistuu Fifty fifty-leirille uusittu opetussuunnitelma. Leirin ajankohta on 18. – 23.7. Leiri päättyy Fifteen 2 leirin kanssa yhteiseen päätösjuhlaan.

Molemmilla leireillä Raamatun opettajana toimii Marjukka Anttila. Jos mietit, kummalle leirille olisi syytä ilmoittautua, niin tässä sinulle vinkki: Jos nuori ei ole ennen ollut Iso Kirjan kehitysvammaisten leirillä, kannattaa aloittaa Fifty fifty -leiristä. Ensimmäistä kertaa leirillä olevalla kannattaa myös olla joku nuoren ennestään tunteva, tuttu aikuinen ohjaajana. Jatkossa, kun nuori tutustuu leiriemme rakenteeseen ja ohjaajiin, hän voi tulla halutessaan ilmankin omaa tuttua henkilöä. Reality-leiri on tarkoitettu sellaisille nuorille, jotka ovat käyneet Fifty fifty-leirin, tykästyneet siihen, ja haluavat tulla uudelleen Iso Kirjan leireille. Molemmilla leireillä leiriläiset jaetaan tason mukaan ainakin kahteen ryhmään. Fifty fifty-leirille otetaan maksimissaan 10 leiriläistä ja Reality-leirille noin 15. Pyrimme saamaan jokaiselle leiriläiselle oman avustajan.

Iso Kirja on avannut ilmoittautumisen kehitysvammaisten leireille. Ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella. Myös leiriohjaajia tarvitaan tänä kesänä runsaasti, kun järjestämme kaksi leiriä. Jos olet kiinnostunut tulemaan leiriohjaajaksi, ota yhteyttä Marjukka Anttilaan, marjukka.anttila(at)kauhajoki.fi.

Tervetuloa leirille!