11.1.2016 8.00

Lestijärvellä haettiin Nostetta Keski-Pohjanmaan diakoniatyöhön

Pakkanen ei haittaa, jos rakkaus Jeesukseen innoittaa. Heti vuoden alusta haettiin hyvällä joukolla nostetta kristilliseen palvelutyöhön.

Reilu kolmekymmentä Kristillisestä palvelusta innostunutta keskipohjalaista saapui Lestijärjellä pidettävään Diakonian Nostepäivään lauantaina 9.1. Käsiteltävät asiat olivat tulleet alueen omien haasteiden pohjalta. Päivän aiheet käsittelivät seniorien parissa tehtävää työtä. Laupeuden työn moninainen kirjo avautui myös eteemme. Lisäksi sielunhoidon työsarka sai uusia näkökulmia opetusten kautta. Ryhmätöiden avulla etsittiin mahdollisuuksia aloittaa kristillinen palvelutyö aivan alusta. Lisäksi mietittiin työn kehittämismahdollisuuksia siellä, missä palvelut olivat jo käynnistetty.Vuorovaikutteisen päivän aikana saatiin kuulla monia kokemuksia erilaisista ideoinneista. Kyläluuta oli mielestäni tosi mieleenpainunut kommentti. Kyläluudan kanssa voidaan tutustua seurakunnan tai sen ulkopuolella oleviin ihmisiin. Jumala on niin idearikas ja voi antaa meille ihan uusia toimintamalleja, joiden avulla voimme saavuttaa tämän päivän ihmisiä helpommin.

Päivän saldo antoi uutta näkökulmaa lähteä kartoittaman oman seurakunnan tarpeet ja resurssit. Yhteistyöllä saadaan paljon aikaan, kun kaikkea ei tarvitse itse keksiä, vaan voi kilauttaa kaverille.

Päivä päättyi yhteiseen rukoukseen omien paikkakuntien ja henkilökohtaisten asioiden puolesta.