Sinun paikkasi kristusruumiissa

Palautetta

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Tässä muutamia ajatuksia seminaarista:

  • on hyvä kokoontua yhteen vähän pidemmäksi aikaa, se tuo yhteisöllisyyttä ja silloin on "pakko" tutustua kanssaihmisiin
  • seminaari syvensi mukavasti tietoa armolahjoista ja seurakuntaviroista
  • tehdyt testit olivat hyviä ja toivat monille yllätyksiä (kaikkien seurakuntalaisten pitäisi tehdä nuo testit)
  • aikataulu oli ehkä liian tiivis, olisi ollut tarvetta pureutua vielä syvemmälle kaikkien seurakuntaan liittyvien olisi syytä käydä tämän tyyppinen kurssi.

Ylipäätään minusta tuntuu, että tarvittaisiin jonkinlainen seurakuntakoulu, monet perusasiat tuntuvat olevan ihmisiltä hukassa. Pelkkä pöntöstä tuleva opetus ei riitä vaan tarvittaisiin jonkinlainen uskonelämän ABC-koulutus. Tai sitten pitäisi kaikilla uskoon tulleilla olla perehdyttäjä, joka veisi "kädestä pitäen" eteenpäin.

Terv: Aulis

 

Sinun paikkasi Kristus-ruumiissa oli viikonlopunmittainen kurssi, joka vahvisti uskonelämääni seurakuntayhteydessä.
Olin kuvitellut olevani ns. joka paikan höylä, joka tekee srk:ssa vähän sitä sun tätä, mutta en ole missään erityisen hyvä.

Kurssilla silmäni avautuivat tunnistamaan omat armolahjani sekä seurakuntavirat, jotka Herra on minulle lahjoittanut ja sain varmuutta toimintaani srk:ssa ja näyn olla osana toimivaa seurakuntaruumista.

Suosittelen, että tällaisen kurssin tulisi jokaisen seurakuntalaisen käydä ainakin kerran elämässään.

Maarit

 

 

 

 

Koulutusviikonlopusta:

Tuomon palaute oli miehekkään ytimekäs: "avartava".

Minun palautteeni voi olla vähän runsassanaisempi: "Sinun paikkasi Kristusruumiissa -koulutusviikonloppu oli viikonlopun vapaa-ajan uhraamisen arvoinen. Vuosia uskossa olleelle oli aika häkellyttävääkin huomata itsellään armolahjoja ja tehtäviä, joita ei ole ennen ajatellut omaavansa. Teoreettinen, selkeä opetus armolahjoista ja seurakuntaviroista yhdistettynä ryhmäpohdiskeluihin ja yksilötyöskentelyyn sai aikaan kasvuprosessin, joka kestää toivottavasti pitkään - sekä yksilön että seurakunnan kohdalla."

Siu, minna

 ***************************************************************************
Aili Laurinen, 83-v., Ylistaron helluntaiseurakunta

Perjantai

Ulkona oli valtava myrsky ja lunta tuli taivaan täydeltä. Jännitys oli kova pääseekö kaikki mukaan. Ihme kyllä, lähes kaikki ilmoittautuneet saapuivat paikalle. Jumala oli meille suosiollinen. Siunaus oli mukana alkuhetkistä lähtien ja ilo täytti sydämet.

Jyrki Isohella toi kohti käyvää opetussanaa. Kaikki kuuntelivat silmät kirkkaina ja tarkkaavaisena. Olimmehan janoisia ja sanannälkäisiä. Uskon, että Jyrkikin sen sai huomata. Silloin on helppo tuoda sanomaa, kun huomaa, että kuulijat ovat vastaanottavaisia.

Alkurukoushetkessä vanha 83-vuotias mummo sai kosketuksen Pyhässä Hengessä: selkä parani ja tuli poltti sen mikä oli ylimääräistä. Kiitos Jumalalle, joka toimii seurakunnan keskellä!

Lauantai

Aamu valkeni ihanana, niin kuin myrskyä ei olisi ollutkaan. Aurinko pilkisteli verhojen takana. Kuulijat olivat iloisella mielellä. Saatiin mm. kuulla miten armolahjat toimivat seurakunnan keskellä, sekä seurakunta, toiminta, tehtävät ja vastuu Kristus-ruumiissa. Jokainen kuulija sai myös kuulla mikä on Sinun paikkasi Kristus-ruumiissa. Siitä seurasi armoitustesti.

Sunnuntai

Ihana aamu: kaikki olivat yhdessä Hengessä mukana ja iloittiin yhdessä olosta. Monia nuoria oli mukana ja kuunneltiin innolla opetusta terveestä ruumiista, ryhmätyönä Ihanneseurakuntani. Kaikki opetus meni hyvin perille. Sen sai nähdä mukana olleista. Tunsimme, että saimme piristysruiskeen. Uskoimme, että tässä Jumalan lasten joukossa kaikki armolahjat pääsevät toimimaan ja seurakunta elpyy. Jäämme odottamaan Jumalan suuria tekoja meidän keskellämme. Kiitos Jumalalle ja Jyrkille ja hänen puolisolleen tästä tehtävästä jonka Jumala on heille antanut. Jumala siunatkoon heitä sekä meitä täällä Ylistaron seurakunnassa.

 


Tiina Tuomi, 30-v. Ylistaron helluntaiseurakunta
 

Suosittelen!

Sain uudistua uskossani heinäkuussa 2011 ja pian tunsin suurta halua palvella Jumalaa ja löytää oman palvelustehtäväni. Jumala laski myös sydämelleni, että hän haluaa hengellisesti varustaa seurakuntamme. Muiden seurakuntalaisten samankaltainen kokemus vahvisti näkyäni.

Aiheesta kiinnostuneena löysin Isohellan kirjan Seurakuntavirat ja sain löytää aivan uuden ulottuvuuden Raamatun opetuksesta palvelemista koskien. Kuinka ollakaan, Seinäjoen helluntaiseurakunta järjesti koulutuksen syyskuussa. Etsin viiden kuukauden ikäiselle vauvalleni hoitajat mukaan koulutukseen ja ilmoittauduin heti mukaan. Erittäin antoisan viikonlopun jälkeen koin, että tapahtuma olisi hyvä järjestää myös omassa seurakunnassamme.

Aloin rukoilla asiaa ja sain Jumalalta vahvistusta ja lokakuussa esitin asian seurakuntamme vanhemmistolle. Sain valtuudet alkaa viemään asiaa eteenpäin ja pienistä vastoinkäymisistä huolimatta uskollisesti jatkoin järjestelyjä niin, että saimme rahoituksen järjestymään ja seurakuntalaiset innostumaan koulutuksesta. Sain rohkeutta asian eteenpäin viemiseen myös sen kautta, että olin saanut löytää Isohellan opetuksen pohjalta oman seurakuntavirkani.

Koulutusviikonloppu onnistui hienosti. Saimme kokea avoimen ja iloisen ilmapiirin lisäksi olevamme turvallisen opetuksen parissa. Puolet seurakuntamme aktiivikävijöistä oli mukana ja kaikki ovat olleet todella innostuneita koulutuksen jälkeen. Seurakunnassa on otettu etukäteen huomioon tapahtuman jälkityö ja opitun käytäntöön vieminen. Keräsimme koulutuksen yhteydessä kirjallista palautetta osallistujilta ja aloitamme heti perään raamattukoulun. Yksi tärkeimmistä asioista oli, että koko vanhemmisto sitoutui mukaan. Koulutus on todella antoisa ja se ei rajoita vaan päinvastoin laajentaa näkemyksiämme Raamatun valossa.

 

 

Esa Pikkumäki, pastori, Rovaniemi

Kun ihminen tulee uskoon, hän yleensä odottaa löytävänsä tästä ”uudesta elämästään” jotakin sellaista mikä tyydyttää hänen sisimpänsä tarpeita. Pitkälle se tyydytys löytyykin yhteydestä Jumalan kanssa, Jumalan sanan opetuksen kuulemisesta ja uskovien yhteydestä. Kovin pitkälle nämä sinänsä hyvät ja oikeat tyydytyksen ja tyytyväisyyden tuojat eivät silti välttämättä kanna jos niiden kokeminen jää vain seurakunnan tilaisuuksissa istumiseksi.

Jokaisen uskovan tulisikin löytää näiden edellä mainittujen kolmen tyydytystä tuottavan asian lisäksi vielä oma paikkansa palvella seurakunnassa. Tämä oman paikkansa löytäminen kristusruumiissa tuo uskovalle mielekkyyden elämälle ja toiminnalle seurakunnan keskellä.

Yksi seurakunnan johdon tärkeimmistä tehtävistä onkin antaa uskoville työkaluja tuon oman paikkansa löytämiseksi. ”Sinun paikkasi Kristus-ruumiissa”-kurssi on hyvä vastaus tähän tarpeeseen. Kurssin onnistuminen edellyttää sitten myös sitä, että näille kurssin kautta aavistuksen omasta paikastaan saaneille järjestetään mahdollisuuksia elää seurakuntaelämässä todeksi löytöään.

Kun kurssi järjestetään ja sitten osallistujia jatkossa rohkaistaan elämään seurakunnassa kutsumuksensa ja paikkansa todeksi ja myös luodaan tarvittavat mahdollisuudet tälle todeksi elämiselle, niin kurssi voi olla seurakunnalle ja yksilöille suureksi siunaukseksi.

_________________________________________________________________

Heli Peurala, nuorten aikuisten toimintaryhmän johtaja, Lapua 
Meillä jokaisella on paikkamme Kristus-ruumiissa

Minun kokemukseni tuosta kurssista olivat todella hyvät! Mielestäni on hienoa, että aletaan ymmärtämään se, että ei Jumala ole tarkoittanut, että seurakunnassa vain kourallinen ihmisiä olisi arvollisia palvelemaan, vaan että Hän on antanut armossaan meille jokaiselle erilaisia lahjoja, armoittanut eri osa-alueilla ja tarkoittanut myös että voisimme niitä hänen palvelemisekseen käyttää. Ja ymmärrän nyt että meillä on jopa 'velvollisuus' niitä käyttää, eikä ikään kuin aliarvioida Jumalan tekemisiä ja suunnitelmia meissä.

Aiemmin ajattelin, ettei Jumalalla ole minulle oikein mitään käyttöä ja sitä usein tuskailin, koska olen halunnut olla Hänelle arvokas. Mitä mieletöntä sielunvihollisen höpinää!! Tähän lankaan en tämän kurssin jälkeen enää koskaan aio langeta! Olen arvokas Jumalalle ja niin olet Sinäkin ja meille jokaiselle on paikkamme Kristus-ruumiissa!


___________________________________________________________________

Jani Kivisalo, vanhin, Lapua
Tervettä opetusta avoimessa ilmapiirissä

Seurakunnassamme on kolme kertaa järjestetty "Sinun paikkasi Kristus-ruumiissa" -koulutustapahtuma. Näistä viimeisimpään, keväällä 2007 pidettyyn viikonloppuun minulla oli vaimoni kanssa mahdollista päästä mukaan.

Terve ja raikas opetus sekä monella tavoin avoin ilmapiiri antoivat puitteet onnistuneelle viikonlopulle. Eri asiayhteyksien monipuolinen ja syvällinenkin tarkastelu sekä useat ryhmissä tehdyt tehtävät avasivat uusiakin näkökulmia ja auttoivat näkemään seurakuntaa enemmän Jumalan näkökulmasta; laajana kokonaisuutena, jossa jokaisella sen jäsenellä on ja tulisi olla ainutlaatuisen tärkeä paikka ja myöskin tehtävä.

Lähde rohkeasti mukaan koulutusviikonloppuun avoimella mielellä, saat varmasti paljon uutta ajateltavaa.
 

 

__________________________________________________________________


Pirkko Pöntinen, mediaryhmäläinen, Lapua

Innoittavaa ja rakentavaa opetusta

Osallistuin seurakunnassamme järjestettyyn ”Sinun paikkasi Kristus-ruumiissa” -koulutustilaisuuteen puolitoista vuotta sitten. Uskossa olen ollut 28 vuotta ja mukana erilaisissa tehtävissä. Mutta siitä huolimatta ajattelin koulutuksen antavan minullekin uusia näköaloja.

Koulutuksen anti oli mielestäni todella hyvää, innoittavaa ja rakentavaa opetusta. Jumala haluaisi, että Hänen seurakuntansa eläisi voitokasta elämää. Siihen sinä ja minä voimme vaikuttaa. Olemme yhdessä valtava voimavara seurakunnan rakentamiseksi, kun jokainen palvelee omalla paikallaan ja omilla lahjoillaan. Ryhmätöissä myös sai kokea ihanaa yhteishenkeä ja pääsi lähemmäksi sisaria ja veljiä.

Suosittelen koulutusta jokaiselle seurakuntalaiselle ja varsinkin Sinulle joka, et vielä ole löytänyt omaa paikkaasi seurakunnan keskellä. Annetaan lahjamme Hänen käyttöönsä, joka meitä rakastaa.

Varmasti jokainen haluamme kerran kuulla sanat ”Sinä hyvä ja uskollinen palvelija”.

 

___________________________________________________________________


Veikko Kivisalo, vanhin, Vimpeli

Avain seurakuntiemme uudistumiseen ja kasvuun

Olin mukana saarnaaja Jyrki Isohellan kolmipäiväisessä koulutustapahtumassa Lapualla. Tapahtuma oli erittäin mielenkiintoinen, jossa luennot ja ryhmätyöt vuorottelivat sopivasti. Tiiviistä ohjelmasta huolimatta mielenkiinto säilyi herpaantumatta loppuun saakka, sillä koko ajan nousi esille uusia näköaloja seurakuntatyön kehittämisestä tavalla, joka saa yksilöseurakuntalaisen ottamaan oman paikkansa seurakuntaruumiin rakentamisessa Jumalalta saamansa armoituksen mukaan ja samalla sitoutuen lujasti seurakuntaan.

Kurssilla korostettiin yleistä pappeutta, joka toteutuu siten, että jokainen tunnistaa oman, Jumalalta saamansa armoituksen ja ottaa vastuuta sen mukaisesti. Armoituksen tunnistamiseksi suoritettiin erityinen armoitustesti. Seurakuntaelämässä oman armoituksensa voi parhaiten tuoda esille toimintaryhmissä valtuuttavan johtajuuden kautta.

Keskeinen sisältö kurssilla oli seurakunnan opetussuunnitelmalla. Seurakunta tarvitsee vision, näyn sekä strategian sen toteuttamiseksi. Tavoitteena tulee olla opetussuunnitelma jokaista seurakunnan jäsentä varten unohtamatta vammaisia, sairaita tai vanhuksia.

Kaiken kaikkiaan näen Jyrki Isohellan opetuslapseuttamiseen tähtäävän opetussuunnitelman olevan avain seurakuntiemme uudistumiseen ja kasvuun niin laadullisesti kuin määrällisestikin. Suosittelen lämpimästi osallistumista vastaaville kursseille.