Kampanaesitteen kansikuva

Helluntaiseurakunnat kirjakampanjalla syrjäytymistä vastaan

Helluntaiseurakunnat vaikuttavat keväällä syrjäytymistä vastaan jakamalla Markku ”Kure” Tuppuraisesta kertovia kirjoja esimerkiksi kuntien päättäjille, kouluihin ja vankiloihin. Kirjoja lahjoitetaan noin kymmenentuhatta. Edellinen vastaava kampanja järjestettiin vuonna 2005.

Helluntaiseurakuntien kotimaan työn järjestö Hyvä Sanoma ry järjestää tänä keväänä Toivoa tulevaan -kampanjan. Kampanjassa helluntaiseurakunnat lahjoittavat noin 10 000 Kure-kirjaa maamme päättäjille, kouluihin ja laitoksiin. Tavoitteena on ehkäistä erityisesti nuorten syrjäytymistä ja tehdä tunnetuksi helluntaiseurakuntien monipuolista työtä.

– Syvin toiveemme on, että ihmisten elämät voisivat varjeltua tai muuttua kampanjan kautta, Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti sanoo.

Kure-kirja kertoo TV2:n Kakola-sarjassakin mentorina toimineen Markku Tuppuraisen elämäntarinan. Repaleisesta nuoruudesta ja vankilassakin istumisesta huolimatta Tuppuraisesta tuli pastori, joka on vaikuttanut myös Seinäjoen kaupunginvaltuustossa. Tällä hetkellä Tuppurainen toimii Helsingissä Lähetysseurakunnan johtavana pastorina ja siirtyy kesällä Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtajaksi.

Kure-kirja on saanut suosituksia niin urheilijoilta, kasvatusalan ammattilaisilta kuin tavallisilta kansalaisiltakin. ”Mielestäni Kuren tarinan tärkein sanoma oli lopulta se, miten tärkeää on osoittaa toiselle, että hänestä välitetään. Jos koet, että joku ihminen, tuttu tai tuntematon, on avun tarpeessa ja että voisit tehdä jotain, niin älä jätä sitä tekemättä. Pienikin hyvän tahdon ele voi kantaa pitkälle!” kirjoittaa HJK:ssa ja Suomen maajoukkueessa pelaava jalkapalloilija Veka Lampi.

Helluntaiseurakunnat aloittavat kirjojen jakamisen pääsiäisen jälkeen. Jakotilaisuuksissa Markku Tuppurainen tervehtii kirjan saajia ainakin videoitse, joissakin tilaisuuksissa myös kasvotusten.

Vuonna 2005 Hyvä Sanoma ry järjesti vastaavan kirjakampanjan. Seurakunnat jakoivat silloin Kari Korhosesta kertovia KK – Kuolemankauppias -kirjoja.

  

VOIT TUKEA TÄTÄ KAMPANJAA LAHJOITUKSELLA, TÄSTÄ