HELMIKUU 2019

 

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Edellisen kirjeen kirjoittamisen aikaan kaamos oli alussa. Nyt se on jo reilusti ohi ja talven selkä lienee taittunut myös pahimpien pakkasten osalta. Vielä viime viikolla jouduin tosin siirtämään yhden palaverin myöhemmäksi, koska en halunnut lähteä 36 asteen pakkaseen testaamaan auton kestävyyttä.

 

Auton käyttö on lisääntynyt perheessämme kahdesta syystä: ensin siksi, että asumme nyt kauempana keskustasta ja tammikuun lopussa siksi, että Eeva sai ajokortin. Sekä teoria- että ajokoe menivät läpi ensimmäisellä yrittämällä, mikä on suuri kiitosaihe! Seuraavana ovat edessä ylioppilaskirjoitukset, joten myös rukousaihetta riittää. Pihlalla taas on vuorossa yhteishaku peruskoulun jälkeisiin opintoihin.

 

Alkuvuosi on sujunut suunnitelman mukaan eli paljolti rukouksen merkeissä. Tammikuussa järjestettiin Malmin Saalemissa Hyvä Sanoma ry:n valtakunnallinen rukouspäivä ja Kolarissa perinteinen pohjoiskalotin rukouskonferenssi, johon en tosin tänä vuonna itse päässyt osallistumaan. Myös seurakuntavierailut ovat painottuneet vahvasti rukouskokouksiin. Tämän vuoden puolella olen ollut mukana Ivalon lisäksi Posion, Kemijärven, Sallan, Pellon, Rovaniemen, Sodankylän ja Kauhavan rukousilloissa, ja helmikuun aikana on tarkoitus vierailla samoissa merkeissä myös Torniossa, Ylitorniolla, Enontekiöllä, Kolarissa ja Kittilässä. Sama painotus jatkuu kesään asti, minkä jälkeen painopisteen on tarkoitus siirtyä evankelioiviin tilaisuuksiin. Evankeliumia ei toki unohdeta, vaikka painopiste on tällä hetkellä rukouksessa. Tammikuun aikana ainakin yksi henkilö teki uskonratkaisun juuri rukouskokouksen yhteydessä.

 

Rukoillen kulkeminen ja siihen sisältyvä johdatus on avainasemassa niin jokaisen uskovan kuin jokaisen seurakunnan elämässä. Olen itse huomannut enenevässä määrin sitä, että rukouksen kautta asiat toisaalta avautuvat ja toisaalta valikoituvat niin, että oikeita asioita tulee tehtyä yhä useammin oikeaan aikaan. Toiset meistä ovat taipuvaisia vitkutteluun ja toiset, kuten minä, kiirehtimiseen. Herra johtakoon meitä kaikkia siihen, että löytäisimme Hänen tahtonsa sekä tehtävien asioitten että niiden ajoituksen suhteen.

 

Rukouskokousten ja sunnuntain päivätilaisuuksien lisäksi alkuvuoteen on kuulunut mm. kouluvierailuja sekä leipäkirkko Posiolla ja säännöllisten nuorteniltojen aloittaminen Ivalossa. Nuoret ovat tärkeimpänä kohderyhmänä myös “Kutsuttu loistamaan” -viikonlopussa, joka järjestetään Rovaniemellä maaliskuun lopussa. Vierailevana puhujana on Hyvä Sanoma ry:n evankelistapalvelun uusi koordinaattori Pekka Perho. Rukoillaan, että viikonloppuun tulee mukaan runsaasti kaikenikäisiä osallistujia ympäri Lappia!

 

Kiitos esirukouksista ja kaikesta tuesta, jota olette antaneet! Herra palkitkoon kaiken moninkertaisesti!

 

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

JOULUKUU 2018

RAUHAN TERVEHDYS IVALOSTA!

Skábma lea boahtán Avvilii - Kaamos on saapunut Ivaloon. Kaamos on hyvää aikaa rauhoittua, tarkastella mennyttä ja suunnitella levollisesti tulevaa. Vietämme kaamosta nyt uudessa kodissa. Talo ei toki ole uusi, mutta me muutimme siihen loka-marraskuun vaihteessa, kuten jo edellisessä kirjeessä ennakolta mainitsin. Olemme kotiutuneet hyvin ja ainoa jossain määrin negatiivinen muutos on pidentynyt matka kouluihin ja keskustaan.

Kuluneen vuoden aikana olen aiempien vuosien tapaan vieraillut kaikissa Lapin helluntaiseurakunnissa pyrkien rohkaisemaan ja innostamaan uskovia siinä palvelutehtävässä, jonka Herra on itse kullekin antanut. Useammassa seurakunnassa olen lainannut Paavalin Kolossan seurakunnalle kirjoittaman kirjeen toiseksi viimeistä jaetta: “Sanokaa Arkippokselle: ‘Muista hoitaa hyvin se tehtävä, jonka olet Herralta saanut.’” Jos jokainen meistä ymmärtää oikein Herralta saamansa tehtävän ja hoitaa sen hyvin, uskon seurakuntien kasvavan sekä määrällisesti että laadullisesti aivan luonnostaan. Herra meitä tässä auttakoon!

Ukontupa

Syksyn suurimpia kiitosaiheita on ollut maakunnallisen nuorisotyön vahvistuminen. Asian edistämiseksi perustettu toimikunta asetti tavoitteeksi kolmen maakunnallisen nuorisotapahtuman järjestämisen vuosittain. Ensimmäinen toteutui marraskuussa Ivalon Ukontuvalla, kun 29 lasta ja nuorta kokoontui viikonloppuleirin viettoon. Mukana oli leiriläisiä Kemistä, Kemijärveltä, Rovaniemeltä ja Inarista. Seuraava tapahtuma on suunnitteilla alkuvuodeksi Länsi-Lapin puolelle ja ennen kesää on tulossa myös kolmas nuorille suunnattu yhteinen viikonloppu. Rukoillaan, että yksittäisetkin nuoret eri paikkakunnilta pääsisivät mukaan, saisivat vahvistua uskossaan ja löytäisivät uskovia ystäviä!

Keväällä aloitetut rukouspäivät ovat jatkuneet syksyn aikana. Aiemmassa kirjeessä mainitun Sallan rukouspäivän lisäksi ollaan samoissa merkeissä kokoonnuttu Enontekiöllä ja Torniossa. Päivät, joissa todella keskitytään rukoilemaan, ovat toistuvasti olleet positiivisia yllätyksiä. Tulevan kevätkauden teemana tuleekin edelleen olemaan rukous ja ennen kaikkea seurakuntien yhteisen rukouksen vahvistaminen. Samalla etsitään alue- ja paikkakuntakohtaista näkyä evankelioinnin tehostamiseen ympäri Lappia. Kevään rukousjakson jälkeen on tarkoitus aloittaa syksyllä yhdelle paikkakunnalle kerrallaan keskittyvät kampanjat, joiden tavoitteena on seurakuntien ulospäin suuntautuvan toiminnan pitkäkestoinen vahvistuminen.

Joulukuva

Kevään aikana tapahtuu merkittävä muutos myös Hyvä Sanoma ry:n evankelistapalvelussa. Helena Kärkkäinen jää eläkkeelle ja hänen työtään tulee jatkamaan Pekka Perho. Pekalla on laaja kontaktiverkosto seurakuntien nuoriin ja nuoriin aikuisiin ja uskonkin, että tulemme jatkossa näkemään yhä enemmän nuoria evankelistoja meidän vanhempien rinnalla. Rukoillaan yhdessä, että osaisimme olla tukemassa oikealla tavalla jokaista nuorta, jonka sydämessä palaa halu palvella Jumalaa ja levittää evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta!

Kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta! Siunattua joulun aikaa ja hedelmällistä uutta vuotta! Ollaan yhteyksissä!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Lokakuu 2018

TaneliRauhan tervehdys Ivalosta!

Ensilumi on sulanut Ivalosta ja lämmin ilmavirtaus etelästä vahvistaa otettaan. Eeva on osallistunut ensimmäisiin ylioppilaskirjoituksiin ja keväällä seuraa jatkoa. Olemme alkaneet hiljalleen pakkailla tavaroita loka-marraskuun vaihteessa tulevaa muuttoa varten. Muuttomatka on vain noin 1,5 km, joten kovin suuresta elämänmuutoksesta ei ole kyse. Tuleva talo on hieman nykyistä suurempi ja sijaitsee Ivalojoen rannalla. Tervetuloa käymään!

tolonen

Alkusyksyn mukavimpia tapahtumia oli Jukka Tolosen sekä Ali ja Kirsi Niemelän kierros Ylä-Lapissa. Heavenly Colours Gospel Weekin aikana oli tilaisuuksia Ivalossa, Utsjoella ja Kirkkoniemessä Norjan puolella. Evankeliumi oli kirkkaasti esillä sekä lauluissa että todistuksissa. Paikallislehti Inarilainen antoi tapahtumalle runsaasti tilaa. Aiheeseen liittyviä artikkeleita oli ainakin kahtena viikkona ennen kiertuetta ja kahtena sen jälkeen. Myös lehdessä tuli useampaan kertaan selväksi, että vain Jeesukselta löytyy todellinen ja pysyvä apu. Alin rukous ennen kiertuetta oli, että Jeesuksesta tulisi puheenaihe ympäri Ylä-Lapin aluetta. Uskomme, että tähän rukoukseen vastattiin!

Syyskuun aikana vierailin Sallan, Kemijärven, Pellon ja Ylitornion seurakunnissa. Sain kokea vierailujen aikana poikkeuksellisen voimakasta iloa ja vapautta - sekä iloa ja vapautta Herrassa että työn iloa ja vapautta toimia Hengen johdossa.

Uskon, että Jumala haluaa viedä meitä jokaista ja seurakuntiamme tähän suuntaan: ensin iloon, rauhaan ja vapauteen Jeesuksessa Kristuksessa ja siitä seuraavan levon kautta toimimaan ilossa, rauhassa ja vapaudessa. Kun lähdemme liikkeelle tältä pohjalta, saamme myös huomata, kuinka “askel askeleelta voimamme kasvaa”. Jos lähtökohtamme on omassa yrittämisessämme - oli se sitten lainomaista suorittamista tai omatekoista iloa, rauhaa tai vapautta, saamme taas huomata, että voimamme loppuvat kerta toisensa jälkeen. Vain Jumalan armo Jeesuksessa Kristuksessa voi kasvattaa meitä oikeaan suuntaan. Timo Närhi kiteytti uskon ytimen Kemin nuortenleirillä 90-luvun alussa lauseeseen: “Katse Kristukseen päin! Lepo!” Sama periaate toimii edelleen.

Kiitos kaikille esirukoilijoille ja meitä muilla tavoin tukeville! Työ on yhteinen ja saamme tehdä sitä parhaassa seurassa: Jeesuksen Kristuksen ja Pyhän Hengen kanssa. Muistetaan aina, että rakennamme Jumalan valtakuntaa, joka pysyy paikoillaan silloinkin, kun kaikki luotu järkkyy ja siirtyy paikoiltaan.

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Elokuu 2018

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Tänään on uuden lukuvuoden ensimmäinen koulupäivä. Tokaluokan aloittava Visa jäi flunssan vuoksi kotiin, mutta kaikki tytöt lähtivät aloittamaan viimeistä vuotta: Kaisalla alkoi alaluokkien viimeinen eli kuudes vuosi, Pihlalla peruskoulun viimeinen vuosi ja Eevalla lukion viimeinen vuosi. Keväällä on sitten tiedossa tavallista merkittävämpiä päättäjäisjuhlia, jos Herra suo! Aulilla ja minulla työkuviot jatkuvat entiseen malliin.

Loppusyksyllä totesimme, että Eeva muuttaa suurella todennäköisyydellä pois kotoa syksyyn 2019 mennessä. Aloimme tämän tosiasian pohjalta miettiä, haluaisimmeko vielä koko perheenä toteuttaa jonkin suuremman yhteisen projektin. Lopulta päädyimme ratkaisuun, joka sai perheen sisällä runsaasti kannatusta, mutta tuntui aluksi liian haastavalta toteuttaa: matkustimme heinä-elokuussa kahdeksi viikoksi Tansaniaan. Matka onnistui hyvin ja safarin ja muun lomailun lisäksi pääsimme tutustumaan Fidan projekteihin Arushan alueella. Saimme myös vierailla Losikiton helluntaiseurakunnan tilaisuudessa. Suuri kiitos Mesiäislehdon ja Korpelan perheille järjestelyistä ja vieraanvaraisuudesta!

Losikiton seurakunta

Leif Flink Sodankylästä järjesti matkamme aikana musiikkievankeliointikiertueen Ylä-Lapin alueella. Kuuden hengen ryhmälle oli etukäteen sovittu kaksi tilaisuutta, mutta niitä kertyi lopulta yli kymmenen! Kiitos Leifille ja koko ryhmälle upeasta panostuksesta!

Leirikuva

Kesän leirit alkoivat Pihlan fifteenleirillä Larsmossa. Osittain samaan aikaan Eeva oli apuohjaajan roolissa Enontekiön Leppisleirillä. Ivalon leirille osallistuimme sitten kaikki: Auli oli leirin johtaja, minä apulaisjohtaja ja yleismies, Eeva vastasi pienten opetuksesta, Pihla oli isonen ja Kaisa ja Visa leiriläisiä. Tänäkin vuonna leirille tuli useita sellaisia lapsia, jotka olivat mukana ensimmäistä kertaa ja joiden perheet eivät ole seurakunnan yhteydessä. Uusia kontakteja syntyy ja iankaikkisen elämän sanoja kylvetään uusiin sydämiin. Leirityö kannattaa!

Tulevaan syksyyn haluamme lähteä rukoillen ja pyytää Herralta ennen kaikkea sitä, että osaisimme keskittyä oikeisiin asioihin ja tehdä ne mahdollisimman hyvin. Kiitos, kun muistatte meitä rukouksin! Erityisenä rukousaiheena haluan jättää Jukka Tolosen kiertueen Ylä-Lapissa 6.-12.9. Tarkoitus on kierrellä alueella laajasti ja musisoida ja todistaa aina siellä, missä tilaisuus avautuu. Siunausta syksyyn!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

(toukokuu 2018)

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Edellisen kirjeen kirjoitin paksuimpien hankien aikaan. Nyt, kaksi kuukautta myöhemmin, koko etelän puoleinen piha on lumeton ja lämpötila on toistakymmentä astetta plussalla. Ivalojoki on vielä jäässä, mutta näillä lämpötiloilla ei enää montaa päivää.

Eeva on aloittanut ajoharjoittelun Aulin ja minun yhteisopetuksessa. Kannattaa siis olla tarkkana liikenteessä! Koululaiset laskevat päiviä kesäloman alkuun ja tavanomaisten leirien, Keuruun konferenssin ym. lisäksi tulossa on Pihlan fifteen-leiri Larsmossa. Ystäviä ja sukulaisia on tulossa käymään, ja jos et ole koskaan nähnyt Lapin kesää ja yötöntä yötä, kannattaa tulla piipahtamaan!

Maalis-huhtikuun aikana vierailut seurakunnissa keskittyivät pohjoiseen ja keskiseen Lappiin. Ohjelmassa olivat Sodankylä, Kittilä, Kolari ja Enontekiö. Näistä Kolarissa käynteihin sisältyivät myös Lapin työntekijäpäivät sekä kouluvierailuja yhdessä pastori Simo Raution kanssa. Vastuunkantajien rukouspäivät jatkuivat Pellossa, johon saapui osallistujia Ylitorniolta ja Kolarista. Sodankylässä järjestettiin laajempi rukouspäivä huhtikuun lopulla ja Sodankylän seurakunta teki myös vierailun Ivaloon samassa kuussa. Yhteydet vahvistuvat ja uusia syntyy!

(suurempi kuva klikkaamalla)

Koko maan yhteysevankelistat kokoontuivat Ivalon Ukontuvalle pääsiäisenä yhdessäolon, rakentumisen ja asioiden käsittelyn lisäksi otimme hoitaaksemme pääsiäisen ajan tilaisuudet Ivalossa. Ongelmana oli poikkeuksellisesti se, että vastuunkantajia oli reilusti enemmän kuin oli mahdollista käyttää, mutta uskomme Herran ohjanneen puhuja- ja laulajavalintoja. Ainakin tilaisuudet olivat poikkeuksellisen koskettavia ja Pyhän Hengen läsnäolo oli todella vahva. Kiitos mahtavalle evankelistaporukalle sekä Janne Lahdelle ja Helena Kärkkäiselle!

Marko Selkomaa vieraili Lapissa huhtikuun lopussa. Kierros alkoi Kemistä ja eteni Rovaniemen ja Kemijärven kautta Ivaloon. Teema oli aiempaa vahvemmin Pyhän Hengen täyteydessä, mutta muutama henkilö ilmaisi myös halunsa ottaa Jeesus vastaan pelastajanaan. Myös kiitosaiheita paranemisista on tullut minunkin tietooni ainakin muutama.

Ivalossa olemme käynnistelleet hiljalleen uskoville nuorille suunnattua toimintaa Gospel-kahvilan lisäksi. Alku on pieni, mutta uskomme sen olevan merkittävä. Pyydänkin muistamaan tätä asiaa erityisesti rukouksin!

Kiitos tuestanne! Siunattua kesää jokaiselle! Ollaan yhteyksissä!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

(Maaliskuu 2018)

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Hiihtolomaviikko on takana ja parhaat hiihtokelit edessä. Lasten lomaviikkoon sisältyi myös vähän sairastelua, mutta jokainen ehti rentoutua terveenäkin. Parin viikon päästä ollaan jo pääsiäisessä, jolloin koko Suomen yhteysevankelistat kokoontuvat Ukontuvan leirikeskukseen rakentamaan yhteyttä ja käsittelemään yhteisiä asioita.

Alkuvuoden aikana uskon ydin, henkilökohtainen suhde Jeesuksen kanssa, on ollut entistä vahvemmin oman elämäni ja julistukseni keskipisteenä. Toistuvasti olen havahtunut siihen huikeaan tosiasiaan, että Jeesuksessa minulla on kaikki, mitä ikinä voin elämääni kaivata. Vaikka olen elänyt tässä todellisuudessa kaiken aikaa, tunnen palanneeni paikalle, jossa kaikki tekeminen ja puhuminen nousee niistä hetkistä, joissa saan olla kahdestaan lunastajani kanssa. Johannes kuvaa uskoakseni tällaista “kierrosta” ensimmäisen kirjeensä toisen luvun jakeissa 12-14. Siinä lähdetään liikkeelle syntien anteeksi saamisesta ja Jumalan tuntemisesta, edetään voimakkuuteen, Jumalan Sanan omaksumiseen ja pahan voittamiseen, ja päädytään siihen, että “te olette oppineet tuntemaan hänet, joka on ollut alusta asti”.

Helmikuun aikana sain vierailla niin Sodankylässä, Kemijärvellä, Posiolla, Ylitorniolla, Torniossa kuin Kemissäkin. Tilaisuudet olivat luonteeltaan monenlaisia, mutta kaikissa halusin tuoda esille juuri tuota yllä kuvaamaani aihepiiriä. Ylitorniolla vierailuni osui samaan aikaan uuden työmuodon aloittamisen kanssa. Teetupatyyppisillä perjantai-illoilla pyritään tavoittamaan sekä nuorempia että vanhempia kyläläisiä, jotka eivät välttämättä löydä tietään seurakunnan muihin tilaisuuksiin. Rukoillaan tälle työlle kasvua ja menestystä!

Torniossa pidettiin Tornion, Kemin ja Rovaniemen seurakuntien vastuunkantajien yhteinen rukouspäivä. Tällaisissa kokoontumisissa päästään aina tutustumaan paremmin, ja yhteisen rukouksen ja keskustelujen kautta saadaan myös näkyä yhteisistä hankkeista. Ehkä voimme palata myöhemmin aloitteisiin, joita tuona päivänä nousi esille. Uusia tuulia on myös Posiolla, missä Olli Ruotsala on aloittanut pastorina helmikuun alusta. Saakoon Herra runsaasti siunata sekä Ollia että koko seurakuntaa!

Ivalon helluntaiseurakunta teki helmikuussa ensimmäisen vierailun Kirkkoniemen sisarseurakuntaan. Itse emme päässeet mukaan, mutta päivä oli ollut kaikkien mukana olleiden mielestä erinomaisen siunattu. Ivalon pastori Veikko Kivimäki ehti Kirkkoniemeen jo toisen kerran paria viikkoa myöhemmin, kun norjalaisten vieraiden tulo yllättäen peruuntui. Seurakuntien yhteistyötä yli valtioiden rajojen kannattaa myös pitää yllä, kuten Lapissa on vuosikymmeniä tehtykin.

Kiitos, kun olette mukana tukemassa työtämme rukouksin ja taloudellisesti! Herra palkitkoon kaiken moninkertaisesti! Siunattua kevättä!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

(Helmikuu 2018) Rauhan tervehdys Ivalosta!

Vaikka helmikuu on vasta alussa, tuntuu päivän piteneminen riistäytyvän käsistä jo nyt. Kymmenen minuuttia lisää aurinkoa päivässä tekee yli tunnin viikossa ja yllättävän pian pimeää ei ole enää yölläkään. Tali- ja sinitiaiset aloittivat kevätlaulun jo tammikuussa ja lauloivat tänäänkin 26 asteen pakkasesta huolimatta!

Uuden vuoden ensimmäinen maakuntakierros alkoi Muonion Nulusniemessä loppiaisena pidetystä kotikokouksesta, josta matka jatkui Kolarin helluntaiseurakunnan ehtoollistilaisuuteen. Mukavan viikonlopun jälkeen siirryin länsirajalta Lapin itäosiin Pyhätunturille, jonne Leif Flink oli järjestänyt Itä-Lapin seurakuntien vastuunkantajien rukouspäivän. Vastaavanlaisia muutaman seurakunnan johtajien yhteisiä rukouspäiviä on tulossa lisää kevään aikana.

Keuruulla järjestetyn Hyvä Sanoma -konferenssin teemana oli “Innostu seurakunnasta”. Helsingin Filan tiimi käsitteli aihetta oman seurakuntansa muutosprosessin näkökulmasta avoimesti ja koskettavasti. Tapahtuma valoi uskoa siihen, että muutos on mahdollinen vanhoissakin seurakunnissa, jos sitä aidosti halutaan. Haluammeko?

Kolarin rukouskonferenssin teema “Jeesus elää” johdatti uskon ytimeen. Marko Selkomaan julistuksen yksi keskeinen ajatus oli se, että meidät on luotu Kristusta varten. Niinpä jokaisen ihmisen elämän tärkein asia on ensin ottaa vastaan Jeesus pelastajanaan ja sen jälkeen elää elämänsä Hänelle. Tällöin elämän tarkoitus ja elämäntehtävä ovat selvillä, ja vapaudumme elämään sitä elämää, johon meidät on tarkoitettu. Jeesushan itse sanoi olevansa, tien ja totuuden ohella, elämä. Konferenssin jälkeen vierailin vielä Pellossa ennen paluuta Ivaloon. Tilaisuus oli ilmapiiriltään poikkeuksellisen herkkä. Jälleen kerran koin saaneeni enemmän kuin antaneeni.

Alkanut vuosi näyttää jo tässä vaiheessa todella mielenkiintoiselta. Oman seurakuntamme toiminta-alueella näyttää olevan tasaisin väliajoin sopivan kokoluokan tapahtumia, joiden kautta evankeliumi leviää monipuolisesti Ylä-Lapissa. Myös koko Lappia koskien on tulevan vuoden aikana tarkoitus kehittää aiempaa konkreettisempia tapoja, joilla alueen seurakunnat voivat tukea toisiaan. Näistä suunnitelmista lisää myöhemmissä uutiskirjeissä. Tavoitteena on myös edistää ja monipuolistaa nuorisotyötä niin Ivalossa kuin muuallakin.

Omassa perheessämme siirrytään uuteen vaiheeseen ainakin siten, että alamme - mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan - Aulin kanssa opettaa Eevaa autolla ajamisen enemmän tai vähemmän jalossa taidossa. Muistetaan siis rukouksin sekä meitä että kaikkia tielläliikkujia! Lasten kasvamisen ja aikuistumisen myötä perheemme alkaa myös hajota positiivisessa mielessä: etenkin Eeva ja Pihla kulkevat entistä useammin omia reittejään, ja koko perheen yhteiset vierailut seurakuntiin vähenevät. Uskomme, että tämä luonnollinen itsenäistyminen johtaa myös omakohtaisen uskon syvenemiseen ja omien palvelutehtävien selkeytymiseen. Kiitos, kun muistatte tätäkin aihetta rukouksin!

Kiitos hyvästä yhteistyöstä! Vanhurskaan polku kirkastuu kirkastumistaan tänäkin vuonna ja polun päässä alkava täysi päivä on entistä lähempänä!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Kello lähestyy puoltapäivää ja ulkona on kaunis, selkeä pakkaskeli. Valaistus on näkökulmasta riippuen himmeän kirkas tai valoisan hämärä. Alkanut kaamos tuntuu ainakin tässä vaiheessa ja tällaisella säällä oikein mukavalta. Kauniita sävyjä riittää monen tunnin ajaksi, eikä auringon perään tunnu tarpeelliselta haikailla - sitä nyt vain ei näy ja sillä selvä! Vielä ei kuitenkaan ole tullut yö, jolloin ei kukaan voisi työtä tehdä!

Kulunutta vuotta ajatellessa päällimmäinen tunne on kiitollisuus. Monenlaisista haasteista ja välillä synkemmistäkin tunnelmista huolimatta, jopa juuri niistä johtuen, Jumalan hyvyys ja uskollisuus on ollut ilmeistä niin perheemme ja Lapin seurakuntien kohdalla kuin laajemminkin. Jumala saa edelleen kaiken tapahtumaan oman suunnitelmansa ja päätöksensä mukaan!

Marraskuun aikana sain vierailla Pellon, Ylitornion, Posion, Kemijärven ja Kittilän seurakuntien tilaisuuksissa. Vierailu Kolarissa meni niukasti joulukuun puolelle, mutta koska seuraava uutiskirje tulee helmikuun alussa, mainitsen sen jo tässä. Monet Lapin seurakunnat ovat pieniä, mutta silti äärimmäisen merkittäviä majakoita paikkakunnillaan. Työtä tehdään monipuolisesti ja usein jopa niin, ettei sitä itsekään huomata. Kaikkien evankelioivien ja evankeliointia tukevien asioiden listaus voisi olla positiivinen yllätys - ehkä sitäkin voisi seurakunnissa joskus kokeilla.

Vahvimmin marraskuulta jäivät mieleen vierailu Ylitornion ysiluokilla ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen pienen opiskelijaryhmän (2 oppilasta + opettaja) vierailu Ivalon rukoushuoneella. Molemmissa tapauksissa oli mahdollista avata näköaloja siihen Jumalan äärettömään rikkauteen, jonka Hän on Kristuksessa meille avannut. Uskon, että käytyjen keskustelujen jälkeen Jeesuksen seuraaminen ei vaikuta ainakaan tylsältä!

Sodankylässä järjestettiin jouluinen lastentapahtuma 25.11. Aiemmat lastentapahtumat ovat olleet liikuntahallilla, joten yleisömäärä oli etukäteen arvailujen varassa. Paikalle saapui kuitenkin hyvä määrä lapsia ja myös heidän vanhempiaan. Sodankylän seurakuntalaiset olivat jälleen panostaneet tapahtumaan erinomaisesti, kiitos!

Joulukuun ensimmäisenä päivänä Ivalosta lähti autolastillinen seurakuntalaisia Näätämöön joululauluiltaan. Vanha Näätämön lomakylä on kunnostettu ja avattu hengelliselle toiminnalle "Barentsin majakka" -nimellä. Kyläläiset eivät ole vielä suuressa määrin tulleet tutustumaan paikkaan, mutta majakka loistaa aivan kirjaimellisesti suuren valaistun ristin muodossa.

"Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa." (Matt. 5:16)

Siunattua joulua ja uutta vuotta ja kiitos tuestanne!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

 

 

 

 

Lokakuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Talvi alkoi Ivalossa lumettomana ja kylmänä. Lokakuun lopulla oli useamman päivän pakkasjakso, jonka seurauksena pienet vesistöt jäätyivät niin vankasti, että luisteluretkiä pystyi tekemään ilman pelastusliivejä. Kuun alkupuolella satanut ensilumi suli pois seuraavana päivänä ja pakkasten tullessa Ivalo lähialueineen oli lumeton toisin kuin suurin osa Suomea. Hieman reilumpi lumipeite saatiin vasta marraskuun alussa.

Lokakuun ensimmäinen kierros alkoi Savukoskelta. Kunnantalolla pidetyssä tilaisuudessa oli mukana kymmenkunta henkilöä, sekä nuorempia että vanhempia. Savukosken tilanne vaikuttaa lupaavalta ja lähialueen seurakunnat ovat lisänneet panostaan alueella. Rukoillaan erityisesti Savukosken puolesta!

Seuraava pysähdys oli Sallassa, missä kokoonnuimme rukoilemaan ensin vanhimmiston ja sitten koko seurakunnan kanssa. Vastaavan tyyppisiä “rukouspysäkkipäiviä” on tarkoitus toteuttaa talven mittaan eri puolilla Lappia.

Matka jatkui Kemijärvelle, jossa pidettiin tauon jälkeen ensimmäinen perjantai-illan tilaisuus ja edelleen lauantaina Rovaniemelle nuorteniltaan. Nuortenillassa keskustelimme parhaasta mahdollisesta aiheesta - Jeesuksesta! Mietimme ensin, missä muualla kuin kristinuskon piirissä Jeesuksella on jonkinlainen rooli ja miten tuo rooli poikkeaa siitä, minkä Raamattu meille osoittaa. Oli upeaa huomata, että nuoret olivat erinomaisen aktiivisia ja hyvin selvillä uskonsa perusteista!

Syysloman aikaan pääsimme myös koko perheenä mukaan vanhan kotiseurakuntamme Rovaniemen sunnuntaijumalanpalvelukseen. Tilaisuudessa siunattiin myös Katiskon perheen nuorinta jäsentä ja hänen mukanaan koko perhettä. Saimme Aulin kanssa kunnian tulla lapsen kummeiksi - kerta oli meille ensimmäinen. Kiitos Katiskoille kunniasta!

Lokakuun loppupuolella suuntasin Tunturi-Lappiin. Muoniossa helluntailaisten ja luterilaisten uskovien yhteys on poikkeuksellisen toimiva ja sain tutustua uusiin ystäviin molemmista seurakunnista. Myös Enontekiön puolella Palojoensuussa pidetyssä tilaisuudessa oli mukana molempien seurakuntien uskovia.

Ukontuvalla järjestetty nuorten viikonloppuleiri onnistui mainiosti, vaikka Kemin suunnan nuoret eivät päässeetkään tulemaan mukaan. Ohjaajiksi saimme loistavasti tehtävänsä hoitaneet Salla Ollikaisen ja Samu Sievälän, ja leiriläisiä saapui Inarin lisäksi Utsjoelta, Rovaniemeltä ja jopa Nurmijärveltä.

Lokakuun teemaksi sopii näin jälkikäteen ajatellen “pienten alkujen päivät”: Savukosken rukouspiiri, ensimmäinen “rukouspysäkkipäivä”, perjantai-iltojen uusi alku Kemijärvellä, pienimuotoinen nuortenilta Rovaniemellä, tutustumismatka Muonioon, ensimmäinen nuortenleiri Ivalossa vuosiin ja edellisten lisäksi vielä ensimmäinen Ivalon seurakunnan kirpputorilla pidetty iltakahvila. Moni edellä lueteltu asia on ollut olemassa jo aiemmin, mutta tuntuma oli sellainen, että vanhoissakin jutuissa ollaan uuden alun vaiheessa. Pienten alkujen päiviä ei Raamatun mukaan tule väheksyä ja pyydänkin teiltä rukoustukea siihen, että kaikki se, minkä on tarkoitus jatkua, löytää oikean muotonsa. Jos jonkin aloituksen ei ole tarkoitus edetä, se jääköön sitten pois. Kiitos, kun muistat! Siunausta alkavaan talveen!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

Elo-syyskuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Ruska on Ivalon korkeudella ohi, mutta talvi ei näytä pitävän kiirettä. Puolukoita voi poimia edelleen eikä talvivaatteita ole vielä kaivettu esiin.

Koulut ovat alkaneet mukavissa tunnelmissa. Eeva on jo toista vuotta lukiossa, Pihla kasilla, Kaisa vitosella ja Visa ekalla. Kiitos, kun muistatte koululaisia rukouksin!

Auli jatkaa osa-aikaisena K-Supermarketissa. Lisäksi on siunaantunut kirjanpitotöitä ja useampia mahdollisuuksia niiden laajenemisen suhteen on vireillä.

Uuden työkauden painopisteiksi olen valinnut nuoren sukupolven varustamisen, alueelliset ja seurakuntakohtaiset rukouspäivät sekä alueena Tunturi-Lapin. Kalenteri täyttyy kuitenkin myös monenlaisesta muusta aina tarpeiden ja pyyntöjen mukaan.

Alkusyksyn mukavimpia hetkiä oli Sodankylän 8. luokille pidetyt tunnit. Pyyntö tuli koululta ja saimme kertoa pastori Juhani Vartiaisen kanssa helluntaiherätyksestä kahdelle eri ryhmälle. Helluntaiherätyksestä kertominen vie väkisin evankeliumin ydinasioiden äärelle, joten tunneilla puhuttiin niin uskoontulosta, Pyhän Hengen kasteesta kuin paranemisihmeistäkin. Nuoret kuuntelivat todella tarkkaavaisesti ja opettajat tuntuivat olevan kaikkein kiinnostuneimpia!

Myös vierailu Kemi-Tornio -alueelle ylitti odotukset. Vierailun päätarkoitus oli olla mukana jakamassa 2000 Hyvä Sanoma -lehteä Tornioon. Tiistain rukousillan lopuksi seurakuntalaiset kuitenkin varasivat kaikki lehdet itselleen, eikä minun panostani tarvittu varsinaisessa jakelussa lainkaan. Siinä koin olevani tehtäväni ytimessä: mahdollistamassa ja innostamassa seurakuntalaisia evankeliumin levittämiseen. Hienoa, torniolaiset!

Syksyn ensimmäinen Gospel-kahvila pidettiin Ivalon nuorisotiloilla 23.9. Pitkään näytti siltä, ettei mukaan saada vierailijoita lainkaan, mutta lopulta paikalle siunaantui apuvoimia sekä Pellosta että Rovaniemeltä. Nuoret kuuntelivat tarkasti todistuksia ja musiikkia ja uskaltautuivat myös keskustelemaan jonkin verran. Rukoillaan, että hyvä alku saa vielä parempaa jatkoa!

Syyskuussa pidettiin sekä alueelliset työntekijäpäivät Ivalossa että valtakunnalliset vastuunkantajien Syyspäivät Turussa. Molemmissa oltiin todellisten ydinkysymysten äärellä, kun teemana oli seurakunnan hyvinvointi ja ihmisten tavoittaminen evankeliumilla. Ivalossa suuri osa ajasta käytettiin pienryhmätyöskentelyyn, joka koettiin erittäin rakentavaksi.

Syksy jatkuu monipuolisissa merkeissä. Tulossa on mm. rukouspäiviä eri seurakunnissa ja nuortenleiri Ukontuvalla. Kiitos tuestasi! Ollaan yhteyksissä!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Kesä- heinäkuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Kesä on kuulemma ollut kylmä. Vaikka keskilämpötilat ovat Ivalossakin olleet melko matalia, on hellepäiviä ollut yhteensä viikon verran. Useampi lyhytkin lämmin jakso kesän aikana auttaa kummasti jaksamaan viileämpiä säitä.

Perheemme kesä on ollut aiemmista poikkeava Aulin ja Eevan töiden vuoksi. Yhteisiä matkoja ei ole juuri ollut ja eteläisin paikka, jossa Auli on tänä vuonna käynyt, on ollut Ranua! Toisaalta olemme käyneet oman alueen luontokohteissa enemmän kuin aiempina kesinä ja täällähän kohteita kyllä riittää. Nuorempien lasten kanssa teimme heinäkuun alussa reissun, jossa Visa meni Pellon mummolaan, Kaisa ja Pihla Vaasaan serkun luo ja minä jatkoin Noormarkkuun yhteysevankelistojen tapaamiseen.

Itse olen pitänyt pari viikon mittaista lomapätkää ja loput kolme lomaviikkoa alkavat nyt heinäkuun päättyessä. Loppukeväällä uutisoitiin tällaisen pätkälomailun virkistävän yhtä pitkää lomaa enemmän, joten nyt sekin tulee testattua!

Kesän ensimmäinen leiri oli perinteisesti Enontekiöllä. Kelotin rantamajoille saapui jälleen yli kolmekymmentä leiriläistä ja työnjako leirillä mukana olleiden Kehusmaiden ja Saarnien kanssa sujui mainiosti. Jäät olivat lähteneet Leppäjärvestä kaksi päivää ennen leirin alkua, joten uimaankin päästiin. Leirin aikana säät olivat kerrassaan mainiot eikä sääskiäkään ollut vielä juuri lainkaan.

Ivalon leiri oli tänä kesänä ainoa, jossa olimme koko perheenä mukana. Eeva tosin pääsi paikalle vain iltaisin ja lauantaina kesätöidensä vuoksi. Mukana ohjaajina olivat myös ähtäriläiset Karjalaiset, joihin oli todella ilo tutustua. Toivottavasti yhteistyö jatkuu myös tulevina vuosina! Itse jatkoin oman leirin jälkeen vielä Kemi-Tornion leirille, missä sain keskittyä isompien opetuksiin.

Kaikilla leireillä, joilla olimme mukana, oli aikuisten puolella apuvoimia myös muista Lapin seurakunnista. Haluankin rohkaista kaikkia niitäkin seurakuntia, joiden leiritoiminta on hiipunut tai sitä ei ole koskaan ollutkaan: leiriä ei tarvitse toteuttaa omin voimin, vaan apua voi pyytää rohkeasti muualta. Kysyntää näyttää olevan ja pienikin leiri voi tuottaa jatkossa moninkertaisen sadon!

Leirien lisäksi perheemme kesään on kuulunut mm. konferenssimatka Keuruulle juhannuksena, vierailu Sodankylässä ja markkina-aktio Ivalossa. Lapin alueella on toteutettu tänä kesänä myös mm. Ex-Criminal Day Torniossa, elokuvajuhla-aktio Sodankylässä, missionuorten kesäaktio useammalla paikkakunnalla, Levi G 24 -musiikkitapahtuma, Kemin Joken ryhmän kierros ja Gospel Ridersien vierailu. Kylvöä on siis tehty laajasti ja monipuolisesti, joten korjuutakin voi hyvällä syyllä odottaa. Ollaan rohkeita myös sillä saralla!

Kiitos tuestanne ja siunausta loppukesään ja syksyyn!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Toukokuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Kesän tulo on myöhässä - tämä ei taida olla uutinen kenellekään ainakaan Suomessa. Ivalossa lumet ovat sentään sulaneet lähes täysin toisin kuin monilla muilla Lapin alueilla. Olemme pyrkineet sopeutumaan annettuihin olosuhteisiin. Kävimme Aulin kanssa hiljattain hiihtäen Kiilopään huipulla ja toukokuun viimeisen päivän iltana olimme Visan kanssa lumisotaa.

Toukokuu alkoi Ivalossa jo neljättä kertaa Jeesus-marssin ja vapputapahtuman merkeissä. Tällä kertaa ohjelmaan kuului marssin lisäksi lapsiperheille suunnattu MIX-tapahtuma, nuorten Gospel-kahvila, eri maista ja kansoista tulleiden uskovien yhteyttä vahvistavia tilaisuuksia, evankelioiva iltatilaisuus ja marssia seurannut pihatapahtuma. Puhujavieraina olivat Pekka Ylenius ja Marko Selkomaa ja sekä venäläisiä että norjalaisia juhlavieraita oli runsaasti mukana. Kuvia vapun ajalta löytyy Ivalon helluntaiseurakunnan kotisivuilta osoitteesta http://www.ivalonhelluntaisrk.fi/jeesusmarssi-2017/ .

Kuun toisen viikon parasta antia olivat yläasteryhmien vierailut rukoushuoneella. Ivalon kaikki kahdeksannet ja yhdeksännet luokat kävivät paikan päällä kuulemassa helluntaiherätyksestä ja paikallisesta seurakunnasta. Oli upeaa saada kertoa evankeliumin perusteista ja jumalan toiminnasta tämän päivän suomessa. Pastori veikko kivimäki pääsi mukaan kolmena päivänä ja kertoi muun muassa, kuinka oli parantunut sydänsairaudestaan.

Saman viikon lauantaina olimme mukana sodankylän “ristin maa” jippii-konsertissa. Paikalliset seurakunnat olivat rakentaneet hienon kokonaisuuden, johon kuului varsinaisen konsertin lisäksi puuhapisteitä ja erinomainen kahvio. Mukana oli laulajia myös kemijärveltä ja hienon lisän konserttiin toivat kemijärven pastori pekka visalan upeat valokuvat.

Lapin maakuntajuhlat olivat tänä vuonna rovaniemellä. Kokonaisuus oli erinomainen ja monipuolisuudestaan huolimatta yhtenäinen. Erityisen hienoa oli nähdä mukana runsaasti nuoremman sukupolven edustajia. Ilkka puhakka johdatti opetuksissaan syvälle uskon perusteisiin ja pohdittavaa jäi runsaasti myös tuleville päiville.

Toukokuun lopussa inarin jippii-kuoro vieraili inarin ja sevettijärven kouluilla. Erityisen mukava jälkimaku jäi sevettijärveltä, jossa vastaanotto oli todella lämmin. Laulajia konserteissa oli 5-6 ja orkesterina toimi putkimankka, jolta taustamusiikit soitettiin. Aina konserttien järjestäminen ei vaadi suuria järjestelyjä!

Konsertteja seuraavana päivänä oli inarin koululla mix-tapahtuma. Osanotto oli viimevuotista niukempi, mutta paikalle tulleet vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä. Muutamakin uusi kontakti voi jatkossa tuottaa suurta satoa.

Kesä, milloin se sitten alkaakaan, tuo mukanaan taas useampia leirejä ja muitakin vierailuja on sovittu. Koko perheen yhteistä matkustamista rajoittavat Aulin ja Eevan työkuviot, mutta lyhyempiä reissuja pystytään toki tekemään.

Siunattua kesää kaikille ja kiitos tuestanne!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Huhtikuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Tämä on ilmeisesti ns. vanhan ajan kevät. Suurin osa Lapista on vielä tukevasti lumen alla ja ainakin Ivalossa lunta on sadellut viime aikoina lähes jokaisena päivänä. Toivottavasti kylmää kevättä seuraa lämmin kesä!

Lumi ja auto

Perheemme arki on löytänyt uudet, koirarutiinit sisältävät uomansa varsin mukavasti. Shetlanninlammaskoira vaikuttaa lupausten mukaan hyvin sopeutuvalta ja helposti koulutettavalta. Paikkoja ei ole mennyt remonttiin ja useammankin tunnin yksinolot sisätiloissa sujuvat ilman vahinkoja.

Huhtikuussa juhlimme pienimuotoisesti 20-vuotiasta avioliittoamme. Merkittävää oli jo se, että muistimme hääpäivämme, koska monina vuosina se on unohtunut molemmilta. Hyvään alkuun on päästy ja minkäänlaista kaipuuta 20 vuoden taakse ei ole. Asiat ovat nyt ehdottomasti paremmin! Tarkoituksemme oli käydä “häämatkalla” Joensuussa järjestetyssä rukouskoulussa 20.-22.4., mutta toisen lastenhoitajan yllättävä sairastuminen johti matkan peruuntumiseen. Ehkä häämatka järjestyy seuraavan 20 vuoden jälkeen…

Kemijärvi oli tänä keväänä työntekijäpäivien järjestelyvuorossa. Päivät olivat onnistuneet ja osanottajia oli mukana runsaasti. Erityisesti Rauno Jalaviston opetukset olivat hyvää kuultavaa. Kiitos kemijärveläisille ja kaikille mukana olleille!

Pääsiäisen aikana olin vastuussa omassa seurakunnassamme. Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus ovat teemoja, joita on mahdotonta ammentaa tyhjiin. Itselläni Jeesuksen kuoleman ihme on noussut tänä keväänä erityisen vahvasti esiin. Synnittömän Jumalan Pojan kuolema oli lähtökohtaisesti mahdoton. Jeesus teki suurimman ihmeensä antaessaan vapaaehtoisesti henkensä, sovittaessaan maailman Jumalan kanssa ja lunastaessaan meidät vapaiksi. Ylösnousemus, kaikesta riemullisuudestaan huolimatta, oli paljon luonnollisempi tapahtuma. “Eihän edes ollut mahdollista, että kuolema olisi voinut pitää häntä vallassaan”, totesi Pietarikin.

Huhtikuun viimeisenä lauantaina järjestettiin Lapin tavoittavan työn päivä Rovaniemellä otsikolla “Rakkauden lähteellä”. Puhujavieraana oli Marko Selkomaa ja Lapin evankelistatiimin jäsenet Leif Flink, Maarit Keisu ja Janne Raasakka palvelivat omalta osaltaan. Päivän päätteeksi pidetyssä tilaisuudessa useampi henkilö ilmaisi myös halunsa antaa elämänsä Jeesukselle. Mahtava päätös huhtikuun päätteeksi!

Kiitos tuestanne ja rukouksistanne! Uskomme vakaasti, että kevät tulee tänäkin vuonna! Haastamme myös kaikki mukaan Lapin maakuntajuhlille Rovaniemelle 20.-21.5.!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

Maaliskuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

koira

(suurenna kuvat klikkaamalla)

Maaliskuu alkoi perheessämme suurella muutoksella. Haimme 1.3. Kittilän Sirkasta kaksikuisen shetlanninlammaskoiran pennun, joka asustanee meillä aina toistakymmentä vuotta. Arjen rytmitys on saanut runsaasti uusia piirteitä, kuten arvata saattaa. Myös yhteisiä matkoja joudutaan miettimään uudesta näkökulmasta. Onneksi vapaaehtoisia hoitajia on löytynyt hyvin, joten Dassin mukaan ottaminen ei aina ole välttämätöntä. Koiran pääemäntänä on Pihla, mutta koko perhe on osallistunut hoitoon oikein mukavasti.

Maaliskuun suurin projekti oli Inarin Jippii-kuoron vierailu Enontekiölle osana Ristin maa -kiertuetta ja Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Monien vaiheiden jälkeen vierailu järjestyi lopulta kaikin puolin hienosti. Esiintymiset alkoivat sunnuntaina 26.3. Hetan kirkosta, jossa kuoro lauloi pohjoissaameksi ja suomeksi osana Marianpäivän jumalanpalvelusta. Päivä jatkui saamenkielisellä ohjelmistolla Marianpäivän markkinoilla, missä esiintyminen järjestyi parhaaseen aikaan suopunginheittofinaalin ja -palkintojenjaon väliin. Erityisen mukavaa oli saada Jippii-lauluun mukaan kaksi paikallista laulajaa! Illalla laulettiin vielä muutama laulu Kelotin rantamajoilla.

inarilais-enontekiöläinen kuoro Marianpäivän markkinoilla Hetassa

Jippii-hyppy Karesuvannon koululla

Maanantaina kiertue jatkui koulukonserteilla Karesuvannossa ja Kilpisjärvellä. Pieni kuoro soveltui hyvin pienille kouluille. Kuorolaisia oli 5-6 ja oppilaita Karesuvannossa 27 ja Kilpisjärvellä 13. Koko matkasta jäi erittäin hyvä mieli ja saimme kokea Jumalan pikkutarkkaa johdatusta moneen kertaan. Esimerkiksi vierailu Kilpisjärvelle onnistui mainiosti, vaikka tie oli edellisen päivän ja yön suljettu lumituiskun ja tieltä suistuneiden rekkojen vuoksi. Suurkiitos esirukoilijoille ja kaikille järjestelyihin osallistuneille enontekiöläisille!

Jippii-hyppy Kilpisjärvellä

Ivalon Gospel-kahvila oli onnistunut myös maaliskuussa. Mukana oli tälläkin kertaa vieraita Murmanskista ja paikallista nuorisoa saapui hyvin paikalle. Iltaan mahtui pelailun ja yhdessäolon lisäksi hengellinen osuus, jossa nuoret olivat hyvin läsnä. Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että lähes vuoden tauko ja kahvilakertojen harventaminen oli oikea ratkaisu. Tuumaustaukoa kannattaa harkita monessa muussakin toiminnassa, josta tekemisen meininki tuntuu kadonneen. Olennaista ei ole se, kuinka paljon tehdään, vaan että tehdään oikeita asioita oikeassa aikataulussa.

Maaliskuun aikana vierailin myös Rovaniemen, Sodankylän ja Sallan seurakunnissa. Sallassa pohdittiin seurakunnan tulevaisuutta hieman laajemmin ja ajatuksia jäi varmasti muhimaan puolin ja toisin. Säännöllinen seurakunnan tilan arviointi on aina paikallaan. Haastaahan Roomalaiskirjeen 12 luku meitä uudistumaan ja muuttumaan, jotta voisimme ymmärtää Herran tahdon.

Rukousaiheeksi haluan jättää Sevettijärven-Näätämön suunnan, jossa kävin tunnustelemassa maaperää loppukuusta. Näillä näkymin ainakin Ristin maa -vierailu järjestyy myös sinne ja kaikki muukin järjestyy oikealla tavalla ja ajalla, kuten Enontekiölläkin kävi.

Siunausta kevääseen ja kiitos tuestasi!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Helmikuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Ulkona on upea kevättalvinen päivä: hanget hohtavat ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Lämpömittari ja puiden heiluminen paljastavat kuitenkin, että parhaat talviulkoilukelit ovat vasta tulossa Pohjois-Lappiin. Hyviä hiihtokelejä riittänee vielä pari kuukautta.

Perheemme arki muuttui melkoisesti, kun shetlanninlammaskoiran pentu Dassi muutti taloon maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Alku on tosin sujunut jopa yllättävän helposti, kun vertailukohtana perheessämme on lähinnä ihmislapsien hoitaminen.

Tammikuussa hyvin startannut Ivalon Gospel Cafe jatkui suunnitelmien mukaan helmikuun lopulla. Murmanskilaisten ryhmän lisäksi mukana oli Jani Liukkonen perheineen. Olimme varanneet nuorille myös yllätyspaketit, joissa oli sekä hengellistä että maallista sisältöä. Paketteja jaettiin illan aikana 22 nuorelle ja Janin todistusta kuunteli tarkkaavaisesti viitisentoista seurakunnan ulkopuolista yläaste- ja lukioikäistä. Jani lahjoitti elämänkertakirjansa viidelle innokkaimmalle ja kehotti muita lainaamaan kirjan heiltä. Rukoillaan hyvin alkaneelle työlle vielä parempaa jatkoa!

Helmikuun aikana tein kaksi tuplaseurakuntavierailua. Molemmat suuntautuivat kohti lounasta, lyhyempi Ylitorniolle ja Pelloon kuun ensimmäisen viikonlopun aikana ja pidempi Kemiin ja Tornioon kuun puolivälin tienoilla. Kaikissa seurakunnissa jakamani evankeliointimateriaalit lähtivät rivakasti liikenteeseen. Evankeliumin mahdollisimman laaja ja monipuolinen kylväminen johtaa Raamatun periaatteiden mukaan väistämättä myös suurempaan satoon. Kylvää kannattaa vaikka itkien, jotta voisi riemuita elonkorjuun aikana!

Seurakuntavierailujen yhteydessä pääsee aina näkemään sitä, kuinka Jumala luo uutta kaikilla suunnilla. Helmikuun vierailuista jäi vahvimmin mieleen Tornion uusien vastuunkantajien kutsuminen mukaan vanhimmistoon ja Pellon tilaisuudessa mukana ollut hiljattain uskoon tullut nuori mies, joka meni viikkoa myöhemmin kasteelle ja liittyi seurakuntaan! Uskollinen työ kantaa hedelmää ajallaan ja vaikka seurakunnissa välillä käytäisiin läpi koviakin karsinnan aikoja, voi Jumala antaa suuremman voiton pienemmän armeijan kautta, kuten voit lukea Tuomarien kirjan seitsemännestä luvusta. Rohkaistaan siis toisiamme sitä enemmän, mitä lähempänä näemme Herran päivän olevan (Hep. 10:25)!

Kiitos myös sinulle, joka olet mukana työssä esirukouksin, taloudellisesti ja koko elämälläsi! Jumala sinua runsaasti siunatkoon!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

 

Tammikuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Pakkasta on parikymmentä astetta, kuten edellisenkin kirjeen kirjoittamisen aikoihin. Oleellinen ero on siinä, että nyt aurinko paistaa ja päivä pitenee huikeaa vauhtia. Kiitos Herralle!

Vuosi sitten loppiaisena tehdyn Murmanskin reissun jälkeen sairastuimme influenssaan Aulia lukuun ottamatta. Tänäkin vuonna tammikuun loppupuoli sujui samoissa merkeissä ja tällä kertaa myös Auli sai tartunnan. Kaikkiaan vietimme hiljaiseloa kolmatta viikkoa, mutta nyt tilanne alkaa jo näyttää hyvältä. Lapset ovat päässeet kouluun ja me Aulin kanssa töihin. Haluamme uskoa, että tämä tauti päätti oikeastaan koko vuoden kestäneen sairastelujakson.

Joulukuussa valmistauduimme joulun lisäksi loppiaisen “Ristin maa” Jippii-konsertteihin. Ivalossa ja Rovaniemellä olleet konsertit toteutettiin paljolti paikallisin voimin. Kuorolaiset, soittajat, juontajat ja puhujat olivat kaikki lappilaisia. Etelästä vahvistusta toi Nurmijärven King’s Kids -ryhmä, joka antoi hienon panoksensa täydentämään konsertteja. Samalla nurmijärveläiset pääsivät nauttimaan revontulista ja muusta Lapin talven tarjonnasta. Oli ilo tutustua!

Jippii-konserteissa evankeliumi on aina kirkkaasti esillä ja näissäkin tapahtumissa moni lapsi ja vanhempi päätti lähteä seuraamaan Jeesusta! Rukoillaan myös vuoden mittaan järjestettävien muiden “Ristin maa” -konserttien puolesta, joista osa on jo tiedossa, mutta lisää voi vielä järjestyä!

Tammikuun puolessa välissä vierailimme koko perheenä Sodankylän helluntaiseurakunnassa. On aina ilo palvella yhdessä ja vastaanotto oli sydämellinen, kuten aina ennenkin. Myös tilaisuuden jälkeen nautittu hirvikäristys teki kauppansa!

Porissa järjestetyssä “Loistava evankeliumi” -konferenssissa oli uuden sukupolven tavoittaminen nostettu myös keskeiselle paikalle. Jippii-kuorolaiset ja King’s Kidsit vierailivat paikallisessa ostoskeskuksessa, minkä lisäksi järjestettiin suuri konsertti Porin helluntaiseurakunnan tiloissa. Muutenkin tapahtumasta jäi erittäin hyvä tuntuma. Kiitos Harjulan Petrille ja muulle Porin porukalle!

Ivalon nuorisotiloilla pidettävä Gospel Cafe oli lähes vuoden tuumaustauolla. Halusimme miettiä ja rukoilla rauhassa, miten tämän työmuodon kanssa edetään. Tammikuun viimeisenä lauantaina Gospel sitten pidettiin pitkästä aikaa yhdessä murmanskilaisten nuorten kanssa. Ivalolaisia saapui paikalle oikein mukavasti, kaikkiaan parikymmentä, ja saimme vahvistuksen sille, että hommaa kannattaa jatkaa. Kevään mittaan kahvilailtoja toteutetaan noin kuukauden välein. Kiitos, kun muistatte tätäkin työtä, ja ennen kaikkea nuoria, rukouksin!

Kiitos kuluneesta vuodesta ja mennään kevättä eteenpäin yhdessä työtä tehden ja rukoillen!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

Katso vanhemmat uutiskirjeet täältä