Idea- ja työkalupakki

Vinkkejä, oivalluksia, ratkaisuja mission toteuttamiseen seurakunnissa

Kokoamme tälle sivulle missioon sopivia sekä sitä tukevia koulutuksia, materiaaleja ja palveluja. Tiedot on koottu ensisijaisesti helluntaiseurakuntien yhteisten rekisteröityjen yhteisöjen (hyry) palveluvalikoimasta. Jatkamme missioon valmistautumista sekä sen toteuttamista ja jälkihoitoa tukevien materiaalien ja palvelujen työstämistä hyry-yhteisöjen kanssa.

Mission viralliselle sivustolle kootaan laajemmin myös muiden herätysliikkeiden, kirkkojen ja järjestöjen tarjoamaa materiaalia. Mission virallinen sivusto: www.missio2022.fi.

Koulutuksia

 • Askeleet missioon -koulutus

  Se löytyi -missio valloittaa Suomen! Koulutusohjelma antaa valmiuksia Missio 2022:n järjestämiseen seurakunnan omalla paikkakunnalla. Missiokoulutus on tarkoitettu 1) seurakuntien missiotiimeille, 2) jokaiselle, joka on kiinnostunut evankelioinnista ja 3) jokaiselle, joka etsii omaa kutsumustaan.

  Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia evankelioivaan työskentelyyn seurakunnassa. Koulutuksessa annetaan välineitä uskosta kiinnostuneiden tavoittamiseen, evankeliointiin ja opetuslapseuttamiseen.

Koko seurakunnan missiopaketti

Seurakunta voi

    • liittyä verkko-opetukseen jonakin yllä mainituista koulutuspäivistä ja tarjota kaikille seurakuntalaisille maksutta mahdollisuus yhdessä osallistua verkko-opetukseen.
    • lähettää kaksi henkilöä maksutta lähiopetukseen joko Keuruulle tai Helsinkiin.
    • näyttää kaksi innoittavaa nettijumalanpalvelusta, joissa on noin 45 minuutin opetus Askeleet Missioon -koulutuksesta kuin ”tiiserinä” varsinaiseen missiokoulutukseen; live / tallenne. Striimattavat missiojumalanpalvelukset toteutetaan:
     1)      Jyväskylässä 20.2. klo 11 Minun paikkani Jumalan missiossa, puhujina Eeva Vainio, Timo Raassina ja Janne Lahti

     2)      Seinäjoella 13.3. klo 11 Seurakunta mission ytimessä, puhujina Pekka Perho, Janne Lahti ja Marko Halttunen

     Seurakuntapakettiin kuuluvat koulutukset voi valita seuraavista päivistä:
     19.–20.3. Keuruulla lähiopetuksena ja sieltä suora verkko-opetus
     9.–10.4. Helsingissä lähiopetuksena ja sieltä suora verkko-opetus
     20.–21.8. Keuruulla lähiopetuksena ja sieltä suora verkko-opetus (tämä viikonloppu toteutetaan, jos on vielä tarvetta).
     Nämä osiot ovat samat kuin yksilöuskoville tarjottavassa Minun missiopakettini -koulutuksessa.
     Huom. Covid-19-tilanteen vaatiessa kyseisen viikonlopun koulutus voidaan siirtää kaikille verkko-opetukseksi.

     Hinta: Seurakuntapaketti kokonaisuudessaan maksaa seurakunnalle 499 euroa.

     Tärkeät linkit:
     Ilmoittaudu tästä: Seurakuntapaketti; seurakunnan ilmoittautuminen (IK-opiston verkkolomake)
     Askeleet missioon -koulutuksen esite (pdf)
     Koulutusesittely diana (jpg)
     Lähiviikonlopun ja verkko-opetuksen ohjelma (pdf)
     IK-opiston nettisivuilla Askeleet missioon -koulutusohjelma

Minun missiopakettini yksittäiselle opiskelijalle

”Askeleet Missioon” -koulutus toteutetaan kolme kertaa samalla ohjelmalla (seurakuntapaketin kanssa samat). Voit valita sinulle sopivan ajankohdan ja paikan. Voit osallistua opetukseen myös etänä. 
19.–20.3. Keuruulla lähiopetuksena ja sieltä suora verkko-opetus
9.–10.4. Helsingissä lähiopetuksena ja sieltä suora verkko-opetus
20.–21.8. Keuruulla lähiopetuksena ja sieltä suora verkko-opetus (tämä viikonloppu toteutetaan, mikäli on vielä tarvetta)

Minun Missiopakettini hinta lähiopetuksessa koostuu seuraavasti: opetus 49 e, ateriat 34 e, majoitus 35 e. Paketin hinta verkko-opetuksena on 49 e/hlö.

Tärkeät linkit:
Askeleet missioon -koulutus IK-opiston nettisivuilla
Henkilökohtainen ilmoittautuminen (IK-opiston verkkolomake)

Käytämme opetusmenetelmiä, jotka nousevat sisällöllisistä tavoitteista. Opetuksessa käytetään luento-opetusta, pienryhmätyöskentelyä, erilaisia käytännöllisiä menetelmiä sekä opiskelijoista koostuvaa vertaisryhmää.

Askeleet missioon -koulutuksen järjestävät yhteistyössä IK-opisto ja Suomen Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -palvelut. Mission omilta nettisivuilta löydät lisätietoja, klikkaa tästä.

 • Kutsumuspolku-koulutus
  Kahdeksan viikonlopun opintokokonaisuus, joka on tarkoitettu ikään katsomatta jokaiselle, joka haluaa kasvaa kutsumuksessa, palvelutehtävässä ja Jumalan tuntemisessa. Koulutus keskittyy erityisesti evankeliumin eteenpäin menemiseen ja auttaa kutsumuspolkulaista löytämään oman paikkansa Jumalan suuressa suunnitelmassa. Uusi lukuvuosi käynnistyy syksyllä 2022, haku on käynnissä. Tuottajat: Hyvä Sanoma -palvelut / Suomen Helluntaikirkko ja Iso Kirja (IK) -opisto. Ks. Lisätietoa.
 • Sijoita ihmisiin – Evankelioinnin ABC
  Paikallisesti toteutettava yhden päivän käytännöllinen koulutus, joka auttaa kurssin kävijöitä evankelioimaan välittömästi kurssipäivän jälkeen. Tuottaja: Hyvä Sanoma ry. Ks. Lisätietoa.
 • Evankeliumi arjessa -verkkokurssi
  Yksin tai pienryhmässä itsenäisesti toteutettava evankelioinnin verkkokoulutus, joka sisältää kuusi opetusvideota, yhden bonusvideon sekä pdf-aineistot. Tuottaja: Hyvä Sanoma ry. Ks. Lisätietoa.
 • Vapaaehtoisten hyvinvointi ja tukeminen, Innostu ja innosta -koulutus
  Yhden koulutuspäivän kokonaisuus, joka auttaa vapaaehtoistoimijoiden tukemisessa. Tuottaja: Hyvä Sanoma ry. Ks. Lisätietoa.

Materiaaleja ja palveluja

 • Nouse ja loista -opetusmateriaali
  on tarkoitettu opetuslapseuttavan ja tavoittavan työn tueksi seurakuntien, pienryhmien ja yksilöiden elämässä. Aineistoja voi katsoa maksuttomasti www.nousejaloista.fi-sivustolla. Pekka ja Neea Perho aloittivat Nouse ja loista -työn tammikuussa 2021. Tuottaja: Avainmedia Lähetysjärjestö ry yhdessä Hyvä Sanoma ry:n kanssa.
 • Seurakunnan verkkosivu-uudistus tai muut digitarpeet
  Tukea verkkosivu-uudistukseen ja muihin digitarpeisiin: Seurakunnat voivat olla entistä paremmin ja tietoturvallisesti näkyvillä ja tavoitettavissa myös verkossa. Aikamedia Oy:n esittelysivustoon voi tutustua tästä linkistä.
 • Tukea seurakunnille nettilähetysten järjestämisessä
  Apupaketti nettilähetysten toteuttamiseen ja laadun parantamiseen: kartoitus, hankintaehdotus, asennus & opastus ja tuki. Kysy lisää: Aikamedia Oy, Anniina Jakonen, 040 646 2329, anniina.jakonen (at) aikamedia.fi.
 • Paikkakuntalaisten tavoittaminen
  Hyvä Sanoma -lehti tuo raikkaalla ja ajankohtaisella tavalla maailman parasta sanomaa. Lehden kattava jakelu vaikka koko paikkakunnan asukkaille suoraan koteihin onnistuu vaivattomasti Aikamedian kautta. Kysy lisää: Maija-Liisa Ketoja, 0440 611673, maija-liisa.ketoja (at) aikamedia.fi.
 • Ytimessä lapset ja nuoret
  Laadukasta materiaalia nuoren sukupolven tavoittamiseen. Alakouluikäisille suunnattu Jees-lehti sisältää diippiä settiä uskosta sekä pirteää ja iloista lukemista ja tekemistä, nuorille suunnattu 100 % -lehti puolestaan upeita nuorten omia kokemuksia uskosta. Tutustu myös lasten ja nuorten kirjatarjontaan osoitteessa Lapset ja nuoret | aikashop.fi Kysy lisää: Maija-Liisa Ketoja, 0440 611673, maija-liisa.ketoja (at) aikamedia.fi.
 • Tehokas info-, uutis- ja opetuspaketti suoraan seurakuntalaisten koteihin
  Ristin Voitto -lehdessä julkaistaan raamatunopetusta ja tuoreita uutisia helluntaiherätyksen piiristä. Seurakuntien jäseninfo voidaan lisätä lehden yhteyteen: neljä tabloid-sivua oman seurakunnan ajankohtaista asiaa suoraan kotiin toimitettuna! Kysy lisää: Anniina Jakonen, 040 646 2329, anniina.jakonen (at) aikamedia.fi.
 • Tukea pastoreille ja seurakuntatyöntekijöille Raamatun opettamiseen
  Näinä aikoina on entistäkin tärkeämpää vahvistaa ja syventää seurakunnan opetusta. Aikamedia julkaisee yhteistyössä Helluntaikirkon ja Iso Kirja -opiston kanssa kymmenosaisen teologisen Näin me uskomme -kirjasarjan, jonka ensimmäinen osa on ilmestynyt syksyllä 2021. Löydät myös muuta ajankohtaista kirjatarjontaa täältä: Aikashop | aikashop.fi.

 • Päihdekuntoutusta ja tuettua asumista
  Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö (Kan) ry tarjoaa päihdeongelmaisille ja rikostaustaisille ihmisille mahdollisuuden elämänmuutokseen. Kan ry:llä on hoitokodit Jyväskylässä, Kortesjärvellä ja Raisiossa. Lisätietoja suoraan hoitokodeiltamme, https://www.kan.fi/toimintayksikot, tai toimistoltamme, puh. 045 7870 1950.