Idea- ja työkalupakki

Vinkkejä, oivalluksia, ratkaisuja mission toteuttamiseen seurakunnissa

Kokoamme tälle sivulle missioon sopivia sekä sitä tukevia koulutuksia, materiaaleja ja palveluja. Tiedot on koottu ensisijaisesti helluntaiseurakuntien yhteisten rekisteröityjen yhteisöjen (hyry) palveluvalikoimasta. Jatkamme missioon valmistautumista sekä sen toteuttamista ja jälkihoitoa tukevien materiaalien ja palvelujen työstämistä hyry-yhteisöjen kanssa. Päivitämme sivustoa säännöllisesti.

Mission viralliselle sivustolle kootaan laajemmin myös muiden herätysliikkeiden, kirkkojen ja järjestöjen tarjoamaa materiaalia. Mission virallinen sivusto: www.missio2022.fi.

Koulutuksia

 • Kutsumuspolku-koulutus
  Kahdeksan viikonlopun opintokokonaisuus, joka on tarkoitettu ikään katsomatta jokaiselle, joka haluaa kasvaa kutsumuksessa, palvelutehtävässä ja Jumalan tuntemisessa. Koulutus keskittyy erityisesti evankeliumin eteenpäin menemiseen ja auttaa kutsumuspolkulaista löytämään oman paikkansa Jumalan suuressa suunnitelmassa. Uusi lukuvuosi käynnistyy syksyllä 2021, haku on käynnissä. Tuottajat: Hyvä Sanoma ry ja Iso Kirja (IK) -opisto. Ks. Lisätietoa.
 • Sijoita ihmisiin – Evankelioinnin ABC
  Paikallisesti toteutettava yhden päivän käytännöllinen koulutus, joka auttaa kurssin kävijöitä evankelioimaan välittömästi kurssipäivän jälkeen. Tuottaja: Hyvä Sanoma ry. Ks. Lisätietoa.
 • Evankeliumi arjessa -verkkokurssi
  Yksin tai pienryhmässä itsenäisesti toteutettava evankelioinnin verkkokoulutus, joka sisältää kuusi opetusvideota, yhden bonusvideon sekä pdf-aineistot. Tuottaja: Hyvä Sanoma ry. Ks. Lisätietoa.
 • Vapaaehtoisten hyvinvointi ja tukeminen, Innostu ja innosta -koulutus
  Yhden koulutuspäivän kokonaisuus, joka auttaa vapaaehtoistoimijoiden tukemisessa. Tuottaja: Hyvä Sanoma ry. Ks. Lisätietoa.
 • Askeleet missioon -koulutus 
  Koulutus on osa Missio2022-koulutusohjelmaa ja on laadittu palvelemaan seurakuntia mission järjestämisessä ja evankeliumin eteenpäin viemisessä. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia evankelioivaan työskentelyyn seurakunnassa ja työvälineitä niin uskosta kiinnostuneiden tavoittamiseen ja evankeliointiin kuin opetuslapseuttamiseenkin. Koulutus on tarkoitettu seurakuntien missiotiimeille, jokaiselle evankelioinnista kiinnostuneelle ja jokaiselle, joka etsii omaa kutsumustaan. Tuottajat: Iso Kirja -opisto ja Hyvä Sanoma ry.

  12.10.2021: Askeleet missioon -koulutuspakettia päivitetään parhaillaan. Lisäämme tiedot tälle sivulle piakkoin.

Materiaaleja ja palveluja

 • Nouse ja loista -opetusmateriaali
  on tarkoitettu opetuslapseuttavan ja tavoittavan työn tueksi seurakuntien, pienryhmien ja yksilöiden elämässä. Aineistoja voi katsoa maksuttomasti www.nousejaloista.fi-sivustolla. Pekka ja Neea Perho ovat aloittaneet Nouse ja loista -työn tammikuussa 2021. Tuottaja: Avainmedia Lähetysjärjestö ry yhdessä Hyvä Sanoma ry:n kanssa.
 • Seurakunnan verkkosivu-uudistus tai muut digitarpeet
  Tukea verkkosivu-uudistukseen ja muihin digitarpeisiin: Seurakunnat voivat olla entistä paremmin ja tietoturvallisesti näkyvillä ja tavoitettavissa myös verkossa. Aikamedia Oy:n esittelysivustoon voi tutustua tästä linkistä.
 • Tukea seurakunnille nettilähetysten järjestämisessä
  Apupaketti nettilähetysten toteuttamiseen ja laadun parantamiseen: kartoitus, hankintaehdotus, asennus & opastus ja tuki. Kysy lisää: Aikamedia Oy, Anniina Jakonen, 040 646 2329, anniina.jakonen (at) aikamedia.fi.
 • Paikkakuntalaisten tavoittaminen
  Hyvä Sanoma -lehti tuo raikkaalla ja ajankohtaisella tavalla maailman parasta sanomaa. Lehden kattava jakelu vaikka koko paikkakunnan asukkaille suoraan koteihin onnistuu vaivattomasti Aikamedian kautta. Kysy lisää: Maija-Liisa Ketoja, 0440 611673, maija-liisa.ketoja (at) aikamedia.fi.
 • Ytimessä lapset ja nuoret
  Laadukasta materiaalia nuoren sukupolven tavoittamiseen. Alakouluikäisille suunnattu Jees-lehti sisältää diippiä settiä uskosta sekä pirteää ja iloista lukemista ja tekemistä, nuorille suunnattu 100 % -lehti puolestaan upeita nuorten omia kokemuksia uskosta. Tutustu myös lasten ja nuorten kirjatarjontaan osoitteessa Lapset ja nuoret | aikashop.fi Kysy lisää: Maija-Liisa Ketoja, 0440 611673, maija-liisa.ketoja (at) aikamedia.fi.
 • Tehokas info-, uutis- ja opetuspaketti suoraan seurakuntalaisten koteihin
  Ristin Voitto -lehdessä julkaistaan raamatunopetusta ja tuoreita uutisia helluntaiherätyksen piiristä. Seurakuntien jäseninfo voidaan lisätä lehden yhteyteen: neljä tabloid-sivua oman seurakunnan ajankohtaista asiaa suoraan kotiin toimitettuna! Kysy lisää: Anniina Jakonen, 040 646 2329, anniina.jakonen (at) aikamedia.fi.
 • Tukea pastoreille ja seurakuntatyöntekijöille Raamatun opettamiseen
  Näinä aikoina on entistäkin tärkeämpää vahvistaa ja syventää seurakunnan opetusta. Aikamedia julkaisee yhteistyössä Helluntaikirkon ja Iso Kirja -opiston kanssa kymmenosaisen teologisen Näin me uskomme -kirjasarjan, jonka ensimmäinen osa ilmestyy syksyllä 2021. Löydät myös muuta ajankohtaista kirjatarjontaa täältä: Aikashop | aikashop.fi.

 • Päihdekuntoutusta ja tuettua asumista
  Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö (Kan) ry tarjoaa päihdeongelmaisille ja rikostaustaisille ihmisille mahdollisuuden elämänmuutokseen. Kan ry:llä on hoitokodit Jyväskylässä, Kortesjärvellä ja Raisiossa. Lisätietoja suoraan hoitokodeiltamme, https://www.kan.fi/toimintayksikot, tai toimistoltamme, puh. 045 7870 1950.