Taneli Halonen

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Kello lähestyy puoltapäivää ja ulkona on kaunis, selkeä pakkaskeli. Valaistus on näkökulmasta riippuen himmeän kirkas tai valoisan hämärä. Alkanut kaamos tuntuu ainakin tässä vaiheessa ja tällaisella säällä oikein mukavalta. Kauniita sävyjä riittää monen tunnin ajaksi, eikä auringon perään tunnu tarpeelliselta haikailla - sitä nyt vain ei näy ja sillä selvä! Vielä ei kuitenkaan ole tullut yö, jolloin ei kukaan voisi työtä tehdä!

Kulunutta vuotta ajatellessa päällimmäinen tunne on kiitollisuus. Monenlaisista haasteista ja välillä synkemmistäkin tunnelmista huolimatta, jopa juuri niistä johtuen, Jumalan hyvyys ja uskollisuus on ollut ilmeistä niin perheemme ja Lapin seurakuntien kohdalla kuin laajemminkin. Jumala saa edelleen kaiken tapahtumaan oman suunnitelmansa ja päätöksensä mukaan!

Marraskuun aikana sain vierailla Pellon, Ylitornion, Posion, Kemijärven ja Kittilän seurakuntien tilaisuuksissa. Vierailu Kolarissa meni niukasti joulukuun puolelle, mutta koska seuraava uutiskirje tulee helmikuun alussa, mainitsen sen jo tässä. Monet Lapin seurakunnat ovat pieniä, mutta silti äärimmäisen merkittäviä majakoita paikkakunnillaan. Työtä tehdään monipuolisesti ja usein jopa niin, ettei sitä itsekään huomata. Kaikkien evankelioivien ja evankeliointia tukevien asioiden listaus voisi olla positiivinen yllätys - ehkä sitäkin voisi seurakunnissa joskus kokeilla.

Vahvimmin marraskuulta jäivät mieleen vierailu Ylitornion ysiluokilla ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen pienen opiskelijaryhmän (2 oppilasta + opettaja) vierailu Ivalon rukoushuoneella. Molemmissa tapauksissa oli mahdollista avata näköaloja siihen Jumalan äärettömään rikkauteen, jonka Hän on Kristuksessa meille avannut. Uskon, että käytyjen keskustelujen jälkeen Jeesuksen seuraaminen ei vaikuta ainakaan tylsältä!

Sodankylässä järjestettiin jouluinen lastentapahtuma 25.11. Aiemmat lastentapahtumat ovat olleet liikuntahallilla, joten yleisömäärä oli etukäteen arvailujen varassa. Paikalle saapui kuitenkin hyvä määrä lapsia ja myös heidän vanhempiaan. Sodankylän seurakuntalaiset olivat jälleen panostaneet tapahtumaan erinomaisesti, kiitos!

Joulukuun ensimmäisenä päivänä Ivalosta lähti autolastillinen seurakuntalaisia Näätämöön joululauluiltaan. Vanha Näätämön lomakylä on kunnostettu ja avattu hengelliselle toiminnalle "Barentsin majakka" -nimellä. Kyläläiset eivät ole vielä suuressa määrin tulleet tutustumaan paikkaan, mutta majakka loistaa aivan kirjaimellisesti suuren valaistun ristin muodossa.

"Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa." (Matt. 5:16)

Siunattua joulua ja uutta vuotta ja kiitos tuestanne!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

   

 

 

 

 

 

 

Lokakuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Talvi alkoi Ivalossa lumettomana ja kylmänä. Lokakuun lopulla oli useamman päivän pakkasjakso, jonka seurauksena pienet vesistöt jäätyivät niin vankasti, että luisteluretkiä pystyi tekemään ilman pelastusliivejä. Kuun alkupuolella satanut ensilumi suli pois seuraavana päivänä ja pakkasten tullessa Ivalo lähialueineen oli lumeton toisin kuin suurin osa Suomea. Hieman reilumpi lumipeite saatiin vasta marraskuun alussa.

Lokakuun ensimmäinen kierros alkoi Savukoskelta. Kunnantalolla pidetyssä tilaisuudessa oli mukana kymmenkunta henkilöä, sekä nuorempia että vanhempia. Savukosken tilanne vaikuttaa lupaavalta ja lähialueen seurakunnat ovat lisänneet panostaan alueella. Rukoillaan erityisesti Savukosken puolesta!

Seuraava pysähdys oli Sallassa, missä kokoonnuimme rukoilemaan ensin vanhimmiston ja sitten koko seurakunnan kanssa. Vastaavan tyyppisiä “rukouspysäkkipäiviä” on tarkoitus toteuttaa talven mittaan eri puolilla Lappia.

Matka jatkui Kemijärvelle, jossa pidettiin tauon jälkeen ensimmäinen perjantai-illan tilaisuus ja edelleen lauantaina Rovaniemelle nuorteniltaan. Nuortenillassa keskustelimme parhaasta mahdollisesta aiheesta - Jeesuksesta! Mietimme ensin, missä muualla kuin kristinuskon piirissä Jeesuksella on jonkinlainen rooli ja miten tuo rooli poikkeaa siitä, minkä Raamattu meille osoittaa. Oli upeaa huomata, että nuoret olivat erinomaisen aktiivisia ja hyvin selvillä uskonsa perusteista!

Syysloman aikaan pääsimme myös koko perheenä mukaan vanhan kotiseurakuntamme Rovaniemen sunnuntaijumalanpalvelukseen. Tilaisuudessa siunattiin myös Katiskon perheen nuorinta jäsentä ja hänen mukanaan koko perhettä. Saimme Aulin kanssa kunnian tulla lapsen kummeiksi - kerta oli meille ensimmäinen. Kiitos Katiskoille kunniasta!

Lokakuun loppupuolella suuntasin Tunturi-Lappiin. Muoniossa helluntailaisten ja luterilaisten uskovien yhteys on poikkeuksellisen toimiva ja sain tutustua uusiin ystäviin molemmista seurakunnista. Myös Enontekiön puolella Palojoensuussa pidetyssä tilaisuudessa oli mukana molempien seurakuntien uskovia.

Ukontuvalla järjestetty nuorten viikonloppuleiri onnistui mainiosti, vaikka Kemin suunnan nuoret eivät päässeetkään tulemaan mukaan. Ohjaajiksi saimme loistavasti tehtävänsä hoitaneet Salla Ollikaisen ja Samu Sievälän, ja leiriläisiä saapui Inarin lisäksi Utsjoelta, Rovaniemeltä ja jopa Nurmijärveltä.

Lokakuun teemaksi sopii näin jälkikäteen ajatellen “pienten alkujen päivät”: Savukosken rukouspiiri, ensimmäinen “rukouspysäkkipäivä”, perjantai-iltojen uusi alku Kemijärvellä, pienimuotoinen nuortenilta Rovaniemellä, tutustumismatka Muonioon, ensimmäinen nuortenleiri Ivalossa vuosiin ja edellisten lisäksi vielä ensimmäinen Ivalon seurakunnan kirpputorilla pidetty iltakahvila. Moni edellä lueteltu asia on ollut olemassa jo aiemmin, mutta tuntuma oli sellainen, että vanhoissakin jutuissa ollaan uuden alun vaiheessa. Pienten alkujen päiviä ei Raamatun mukaan tule väheksyä ja pyydänkin teiltä rukoustukea siihen, että kaikki se, minkä on tarkoitus jatkua, löytää oikean muotonsa. Jos jonkin aloituksen ei ole tarkoitus edetä, se jääköön sitten pois. Kiitos, kun muistat! Siunausta alkavaan talveen!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

Elo-syyskuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Ruska on Ivalon korkeudella ohi, mutta talvi ei näytä pitävän kiirettä. Puolukoita voi poimia edelleen eikä talvivaatteita ole vielä kaivettu esiin.

Koulut ovat alkaneet mukavissa tunnelmissa. Eeva on jo toista vuotta lukiossa, Pihla kasilla, Kaisa vitosella ja Visa ekalla. Kiitos, kun muistatte koululaisia rukouksin!

Auli jatkaa osa-aikaisena K-Supermarketissa. Lisäksi on siunaantunut kirjanpitotöitä ja useampia mahdollisuuksia niiden laajenemisen suhteen on vireillä.

Uuden työkauden painopisteiksi olen valinnut nuoren sukupolven varustamisen, alueelliset ja seurakuntakohtaiset rukouspäivät sekä alueena Tunturi-Lapin. Kalenteri täyttyy kuitenkin myös monenlaisesta muusta aina tarpeiden ja pyyntöjen mukaan.

Alkusyksyn mukavimpia hetkiä oli Sodankylän 8. luokille pidetyt tunnit. Pyyntö tuli koululta ja saimme kertoa pastori Juhani Vartiaisen kanssa helluntaiherätyksestä kahdelle eri ryhmälle. Helluntaiherätyksestä kertominen vie väkisin evankeliumin ydinasioiden äärelle, joten tunneilla puhuttiin niin uskoontulosta, Pyhän Hengen kasteesta kuin paranemisihmeistäkin. Nuoret kuuntelivat todella tarkkaavaisesti ja opettajat tuntuivat olevan kaikkein kiinnostuneimpia!

Myös vierailu Kemi-Tornio -alueelle ylitti odotukset. Vierailun päätarkoitus oli olla mukana jakamassa 2000 Hyvä Sanoma -lehteä Tornioon. Tiistain rukousillan lopuksi seurakuntalaiset kuitenkin varasivat kaikki lehdet itselleen, eikä minun panostani tarvittu varsinaisessa jakelussa lainkaan. Siinä koin olevani tehtäväni ytimessä: mahdollistamassa ja innostamassa seurakuntalaisia evankeliumin levittämiseen. Hienoa, torniolaiset!

Syksyn ensimmäinen Gospel-kahvila pidettiin Ivalon nuorisotiloilla 23.9. Pitkään näytti siltä, ettei mukaan saada vierailijoita lainkaan, mutta lopulta paikalle siunaantui apuvoimia sekä Pellosta että Rovaniemeltä. Nuoret kuuntelivat tarkasti todistuksia ja musiikkia ja uskaltautuivat myös keskustelemaan jonkin verran. Rukoillaan, että hyvä alku saa vielä parempaa jatkoa!

Syyskuussa pidettiin sekä alueelliset työntekijäpäivät Ivalossa että valtakunnalliset vastuunkantajien Syyspäivät Turussa. Molemmissa oltiin todellisten ydinkysymysten äärellä, kun teemana oli seurakunnan hyvinvointi ja ihmisten tavoittaminen evankeliumilla. Ivalossa suuri osa ajasta käytettiin pienryhmätyöskentelyyn, joka koettiin erittäin rakentavaksi.

Syksy jatkuu monipuolisissa merkeissä. Tulossa on mm. rukouspäiviä eri seurakunnissa ja nuortenleiri Ukontuvalla. Kiitos tuestasi! Ollaan yhteyksissä!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Kesä- heinäkuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Kesä on kuulemma ollut kylmä. Vaikka keskilämpötilat ovat Ivalossakin olleet melko matalia, on hellepäiviä ollut yhteensä viikon verran. Useampi lyhytkin lämmin jakso kesän aikana auttaa kummasti jaksamaan viileämpiä säitä.

Perheemme kesä on ollut aiemmista poikkeava Aulin ja Eevan töiden vuoksi. Yhteisiä matkoja ei ole juuri ollut ja eteläisin paikka, jossa Auli on tänä vuonna käynyt, on ollut Ranua! Toisaalta olemme käyneet oman alueen luontokohteissa enemmän kuin aiempina kesinä ja täällähän kohteita kyllä riittää. Nuorempien lasten kanssa teimme heinäkuun alussa reissun, jossa Visa meni Pellon mummolaan, Kaisa ja Pihla Vaasaan serkun luo ja minä jatkoin Noormarkkuun yhteysevankelistojen tapaamiseen.

Itse olen pitänyt pari viikon mittaista lomapätkää ja loput kolme lomaviikkoa alkavat nyt heinäkuun päättyessä. Loppukeväällä uutisoitiin tällaisen pätkälomailun virkistävän yhtä pitkää lomaa enemmän, joten nyt sekin tulee testattua!

Kesän ensimmäinen leiri oli perinteisesti Enontekiöllä. Kelotin rantamajoille saapui jälleen yli kolmekymmentä leiriläistä ja työnjako leirillä mukana olleiden Kehusmaiden ja Saarnien kanssa sujui mainiosti. Jäät olivat lähteneet Leppäjärvestä kaksi päivää ennen leirin alkua, joten uimaankin päästiin. Leirin aikana säät olivat kerrassaan mainiot eikä sääskiäkään ollut vielä juuri lainkaan.

Ivalon leiri oli tänä kesänä ainoa, jossa olimme koko perheenä mukana. Eeva tosin pääsi paikalle vain iltaisin ja lauantaina kesätöidensä vuoksi. Mukana ohjaajina olivat myös ähtäriläiset Karjalaiset, joihin oli todella ilo tutustua. Toivottavasti yhteistyö jatkuu myös tulevina vuosina! Itse jatkoin oman leirin jälkeen vielä Kemi-Tornion leirille, missä sain keskittyä isompien opetuksiin.

Kaikilla leireillä, joilla olimme mukana, oli aikuisten puolella apuvoimia myös muista Lapin seurakunnista. Haluankin rohkaista kaikkia niitäkin seurakuntia, joiden leiritoiminta on hiipunut tai sitä ei ole koskaan ollutkaan: leiriä ei tarvitse toteuttaa omin voimin, vaan apua voi pyytää rohkeasti muualta. Kysyntää näyttää olevan ja pienikin leiri voi tuottaa jatkossa moninkertaisen sadon!

Leirien lisäksi perheemme kesään on kuulunut mm. konferenssimatka Keuruulle juhannuksena, vierailu Sodankylässä ja markkina-aktio Ivalossa. Lapin alueella on toteutettu tänä kesänä myös mm. Ex-Criminal Day Torniossa, elokuvajuhla-aktio Sodankylässä, missionuorten kesäaktio useammalla paikkakunnalla, Levi G 24 -musiikkitapahtuma, Kemin Joken ryhmän kierros ja Gospel Ridersien vierailu. Kylvöä on siis tehty laajasti ja monipuolisesti, joten korjuutakin voi hyvällä syyllä odottaa. Ollaan rohkeita myös sillä saralla!

Kiitos tuestanne ja siunausta loppukesään ja syksyyn!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Toukokuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Kesän tulo on myöhässä - tämä ei taida olla uutinen kenellekään ainakaan Suomessa. Ivalossa lumet ovat sentään sulaneet lähes täysin toisin kuin monilla muilla Lapin alueilla. Olemme pyrkineet sopeutumaan annettuihin olosuhteisiin. Kävimme Aulin kanssa hiljattain hiihtäen Kiilopään huipulla ja toukokuun viimeisen päivän iltana olimme Visan kanssa lumisotaa.

Toukokuu alkoi Ivalossa jo neljättä kertaa Jeesus-marssin ja vapputapahtuman merkeissä. Tällä kertaa ohjelmaan kuului marssin lisäksi lapsiperheille suunnattu MIX-tapahtuma, nuorten Gospel-kahvila, eri maista ja kansoista tulleiden uskovien yhteyttä vahvistavia tilaisuuksia, evankelioiva iltatilaisuus ja marssia seurannut pihatapahtuma. Puhujavieraina olivat Pekka Ylenius ja Marko Selkomaa ja sekä venäläisiä että norjalaisia juhlavieraita oli runsaasti mukana. Kuvia vapun ajalta löytyy Ivalon helluntaiseurakunnan kotisivuilta osoitteesta http://www.ivalonhelluntaisrk.fi/jeesusmarssi-2017/ .

Kuun toisen viikon parasta antia olivat yläasteryhmien vierailut rukoushuoneella. Ivalon kaikki kahdeksannet ja yhdeksännet luokat kävivät paikan päällä kuulemassa helluntaiherätyksestä ja paikallisesta seurakunnasta. Oli upeaa saada kertoa evankeliumin perusteista ja jumalan toiminnasta tämän päivän suomessa. Pastori veikko kivimäki pääsi mukaan kolmena päivänä ja kertoi muun muassa, kuinka oli parantunut sydänsairaudestaan.

Saman viikon lauantaina olimme mukana sodankylän “ristin maa” jippii-konsertissa. Paikalliset seurakunnat olivat rakentaneet hienon kokonaisuuden, johon kuului varsinaisen konsertin lisäksi puuhapisteitä ja erinomainen kahvio. Mukana oli laulajia myös kemijärveltä ja hienon lisän konserttiin toivat kemijärven pastori pekka visalan upeat valokuvat.

Lapin maakuntajuhlat olivat tänä vuonna rovaniemellä. Kokonaisuus oli erinomainen ja monipuolisuudestaan huolimatta yhtenäinen. Erityisen hienoa oli nähdä mukana runsaasti nuoremman sukupolven edustajia. Ilkka puhakka johdatti opetuksissaan syvälle uskon perusteisiin ja pohdittavaa jäi runsaasti myös tuleville päiville.

Toukokuun lopussa inarin jippii-kuoro vieraili inarin ja sevettijärven kouluilla. Erityisen mukava jälkimaku jäi sevettijärveltä, jossa vastaanotto oli todella lämmin. Laulajia konserteissa oli 5-6 ja orkesterina toimi putkimankka, jolta taustamusiikit soitettiin. Aina konserttien järjestäminen ei vaadi suuria järjestelyjä!

Konsertteja seuraavana päivänä oli inarin koululla mix-tapahtuma. Osanotto oli viimevuotista niukempi, mutta paikalle tulleet vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä. Muutamakin uusi kontakti voi jatkossa tuottaa suurta satoa.

Kesä, milloin se sitten alkaakaan, tuo mukanaan taas useampia leirejä ja muitakin vierailuja on sovittu. Koko perheen yhteistä matkustamista rajoittavat Aulin ja Eevan työkuviot, mutta lyhyempiä reissuja pystytään toki tekemään.

Siunattua kesää kaikille ja kiitos tuestanne!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Huhtikuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Tämä on ilmeisesti ns. vanhan ajan kevät. Suurin osa Lapista on vielä tukevasti lumen alla ja ainakin Ivalossa lunta on sadellut viime aikoina lähes jokaisena päivänä. Toivottavasti kylmää kevättä seuraa lämmin kesä!

Lumi ja auto

Perheemme arki on löytänyt uudet, koirarutiinit sisältävät uomansa varsin mukavasti. Shetlanninlammaskoira vaikuttaa lupausten mukaan hyvin sopeutuvalta ja helposti koulutettavalta. Paikkoja ei ole mennyt remonttiin ja useammankin tunnin yksinolot sisätiloissa sujuvat ilman vahinkoja.

Huhtikuussa juhlimme pienimuotoisesti 20-vuotiasta avioliittoamme. Merkittävää oli jo se, että muistimme hääpäivämme, koska monina vuosina se on unohtunut molemmilta. Hyvään alkuun on päästy ja minkäänlaista kaipuuta 20 vuoden taakse ei ole. Asiat ovat nyt ehdottomasti paremmin! Tarkoituksemme oli käydä “häämatkalla” Joensuussa järjestetyssä rukouskoulussa 20.-22.4., mutta toisen lastenhoitajan yllättävä sairastuminen johti matkan peruuntumiseen. Ehkä häämatka järjestyy seuraavan 20 vuoden jälkeen…

Kemijärvi oli tänä keväänä työntekijäpäivien järjestelyvuorossa. Päivät olivat onnistuneet ja osanottajia oli mukana runsaasti. Erityisesti Rauno Jalaviston opetukset olivat hyvää kuultavaa. Kiitos kemijärveläisille ja kaikille mukana olleille!

Pääsiäisen aikana olin vastuussa omassa seurakunnassamme. Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus ovat teemoja, joita on mahdotonta ammentaa tyhjiin. Itselläni Jeesuksen kuoleman ihme on noussut tänä keväänä erityisen vahvasti esiin. Synnittömän Jumalan Pojan kuolema oli lähtökohtaisesti mahdoton. Jeesus teki suurimman ihmeensä antaessaan vapaaehtoisesti henkensä, sovittaessaan maailman Jumalan kanssa ja lunastaessaan meidät vapaiksi. Ylösnousemus, kaikesta riemullisuudestaan huolimatta, oli paljon luonnollisempi tapahtuma. “Eihän edes ollut mahdollista, että kuolema olisi voinut pitää häntä vallassaan”, totesi Pietarikin.

Huhtikuun viimeisenä lauantaina järjestettiin Lapin tavoittavan työn päivä Rovaniemellä otsikolla “Rakkauden lähteellä”. Puhujavieraana oli Marko Selkomaa ja Lapin evankelistatiimin jäsenet Leif Flink, Maarit Keisu ja Janne Raasakka palvelivat omalta osaltaan. Päivän päätteeksi pidetyssä tilaisuudessa useampi henkilö ilmaisi myös halunsa antaa elämänsä Jeesukselle. Mahtava päätös huhtikuun päätteeksi!

Kiitos tuestanne ja rukouksistanne! Uskomme vakaasti, että kevät tulee tänäkin vuonna! Haastamme myös kaikki mukaan Lapin maakuntajuhlille Rovaniemelle 20.-21.5.!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

Maaliskuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

koira

(suurenna kuvat klikkaamalla)

Maaliskuu alkoi perheessämme suurella muutoksella. Haimme 1.3. Kittilän Sirkasta kaksikuisen shetlanninlammaskoiran pennun, joka asustanee meillä aina toistakymmentä vuotta. Arjen rytmitys on saanut runsaasti uusia piirteitä, kuten arvata saattaa. Myös yhteisiä matkoja joudutaan miettimään uudesta näkökulmasta. Onneksi vapaaehtoisia hoitajia on löytynyt hyvin, joten Dassin mukaan ottaminen ei aina ole välttämätöntä. Koiran pääemäntänä on Pihla, mutta koko perhe on osallistunut hoitoon oikein mukavasti.

Maaliskuun suurin projekti oli Inarin Jippii-kuoron vierailu Enontekiölle osana Ristin maa -kiertuetta ja Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Monien vaiheiden jälkeen vierailu järjestyi lopulta kaikin puolin hienosti. Esiintymiset alkoivat sunnuntaina 26.3. Hetan kirkosta, jossa kuoro lauloi pohjoissaameksi ja suomeksi osana Marianpäivän jumalanpalvelusta. Päivä jatkui saamenkielisellä ohjelmistolla Marianpäivän markkinoilla, missä esiintyminen järjestyi parhaaseen aikaan suopunginheittofinaalin ja -palkintojenjaon väliin. Erityisen mukavaa oli saada Jippii-lauluun mukaan kaksi paikallista laulajaa! Illalla laulettiin vielä muutama laulu Kelotin rantamajoilla.

inarilais-enontekiöläinen kuoro Marianpäivän markkinoilla Hetassa

Jippii-hyppy Karesuvannon koululla

Maanantaina kiertue jatkui koulukonserteilla Karesuvannossa ja Kilpisjärvellä. Pieni kuoro soveltui hyvin pienille kouluille. Kuorolaisia oli 5-6 ja oppilaita Karesuvannossa 27 ja Kilpisjärvellä 13. Koko matkasta jäi erittäin hyvä mieli ja saimme kokea Jumalan pikkutarkkaa johdatusta moneen kertaan. Esimerkiksi vierailu Kilpisjärvelle onnistui mainiosti, vaikka tie oli edellisen päivän ja yön suljettu lumituiskun ja tieltä suistuneiden rekkojen vuoksi. Suurkiitos esirukoilijoille ja kaikille järjestelyihin osallistuneille enontekiöläisille!

Jippii-hyppy Kilpisjärvellä

Ivalon Gospel-kahvila oli onnistunut myös maaliskuussa. Mukana oli tälläkin kertaa vieraita Murmanskista ja paikallista nuorisoa saapui hyvin paikalle. Iltaan mahtui pelailun ja yhdessäolon lisäksi hengellinen osuus, jossa nuoret olivat hyvin läsnä. Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että lähes vuoden tauko ja kahvilakertojen harventaminen oli oikea ratkaisu. Tuumaustaukoa kannattaa harkita monessa muussakin toiminnassa, josta tekemisen meininki tuntuu kadonneen. Olennaista ei ole se, kuinka paljon tehdään, vaan että tehdään oikeita asioita oikeassa aikataulussa.

Maaliskuun aikana vierailin myös Rovaniemen, Sodankylän ja Sallan seurakunnissa. Sallassa pohdittiin seurakunnan tulevaisuutta hieman laajemmin ja ajatuksia jäi varmasti muhimaan puolin ja toisin. Säännöllinen seurakunnan tilan arviointi on aina paikallaan. Haastaahan Roomalaiskirjeen 12 luku meitä uudistumaan ja muuttumaan, jotta voisimme ymmärtää Herran tahdon.

Rukousaiheeksi haluan jättää Sevettijärven-Näätämön suunnan, jossa kävin tunnustelemassa maaperää loppukuusta. Näillä näkymin ainakin Ristin maa -vierailu järjestyy myös sinne ja kaikki muukin järjestyy oikealla tavalla ja ajalla, kuten Enontekiölläkin kävi.

Siunausta kevääseen ja kiitos tuestasi!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

Helmikuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Ulkona on upea kevättalvinen päivä: hanget hohtavat ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Lämpömittari ja puiden heiluminen paljastavat kuitenkin, että parhaat talviulkoilukelit ovat vasta tulossa Pohjois-Lappiin. Hyviä hiihtokelejä riittänee vielä pari kuukautta.

Perheemme arki muuttui melkoisesti, kun shetlanninlammaskoiran pentu Dassi muutti taloon maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Alku on tosin sujunut jopa yllättävän helposti, kun vertailukohtana perheessämme on lähinnä ihmislapsien hoitaminen.

Tammikuussa hyvin startannut Ivalon Gospel Cafe jatkui suunnitelmien mukaan helmikuun lopulla. Murmanskilaisten ryhmän lisäksi mukana oli Jani Liukkonen perheineen. Olimme varanneet nuorille myös yllätyspaketit, joissa oli sekä hengellistä että maallista sisältöä. Paketteja jaettiin illan aikana 22 nuorelle ja Janin todistusta kuunteli tarkkaavaisesti viitisentoista seurakunnan ulkopuolista yläaste- ja lukioikäistä. Jani lahjoitti elämänkertakirjansa viidelle innokkaimmalle ja kehotti muita lainaamaan kirjan heiltä. Rukoillaan hyvin alkaneelle työlle vielä parempaa jatkoa!

Helmikuun aikana tein kaksi tuplaseurakuntavierailua. Molemmat suuntautuivat kohti lounasta, lyhyempi Ylitorniolle ja Pelloon kuun ensimmäisen viikonlopun aikana ja pidempi Kemiin ja Tornioon kuun puolivälin tienoilla. Kaikissa seurakunnissa jakamani evankeliointimateriaalit lähtivät rivakasti liikenteeseen. Evankeliumin mahdollisimman laaja ja monipuolinen kylväminen johtaa Raamatun periaatteiden mukaan väistämättä myös suurempaan satoon. Kylvää kannattaa vaikka itkien, jotta voisi riemuita elonkorjuun aikana!

Seurakuntavierailujen yhteydessä pääsee aina näkemään sitä, kuinka Jumala luo uutta kaikilla suunnilla. Helmikuun vierailuista jäi vahvimmin mieleen Tornion uusien vastuunkantajien kutsuminen mukaan vanhimmistoon ja Pellon tilaisuudessa mukana ollut hiljattain uskoon tullut nuori mies, joka meni viikkoa myöhemmin kasteelle ja liittyi seurakuntaan! Uskollinen työ kantaa hedelmää ajallaan ja vaikka seurakunnissa välillä käytäisiin läpi koviakin karsinnan aikoja, voi Jumala antaa suuremman voiton pienemmän armeijan kautta, kuten voit lukea Tuomarien kirjan seitsemännestä luvusta. Rohkaistaan siis toisiamme sitä enemmän, mitä lähempänä näemme Herran päivän olevan (Hep. 10:25)!

Kiitos myös sinulle, joka olet mukana työssä esirukouksin, taloudellisesti ja koko elämälläsi! Jumala sinua runsaasti siunatkoon!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

 

 

Tammikuu 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Pakkasta on parikymmentä astetta, kuten edellisenkin kirjeen kirjoittamisen aikoihin. Oleellinen ero on siinä, että nyt aurinko paistaa ja päivä pitenee huikeaa vauhtia. Kiitos Herralle!

Vuosi sitten loppiaisena tehdyn Murmanskin reissun jälkeen sairastuimme influenssaan Aulia lukuun ottamatta. Tänäkin vuonna tammikuun loppupuoli sujui samoissa merkeissä ja tällä kertaa myös Auli sai tartunnan. Kaikkiaan vietimme hiljaiseloa kolmatta viikkoa, mutta nyt tilanne alkaa jo näyttää hyvältä. Lapset ovat päässeet kouluun ja me Aulin kanssa töihin. Haluamme uskoa, että tämä tauti päätti oikeastaan koko vuoden kestäneen sairastelujakson.

Joulukuussa valmistauduimme joulun lisäksi loppiaisen “Ristin maa” Jippii-konsertteihin. Ivalossa ja Rovaniemellä olleet konsertit toteutettiin paljolti paikallisin voimin. Kuorolaiset, soittajat, juontajat ja puhujat olivat kaikki lappilaisia. Etelästä vahvistusta toi Nurmijärven King’s Kids -ryhmä, joka antoi hienon panoksensa täydentämään konsertteja. Samalla nurmijärveläiset pääsivät nauttimaan revontulista ja muusta Lapin talven tarjonnasta. Oli ilo tutustua!

Jippii-konserteissa evankeliumi on aina kirkkaasti esillä ja näissäkin tapahtumissa moni lapsi ja vanhempi päätti lähteä seuraamaan Jeesusta! Rukoillaan myös vuoden mittaan järjestettävien muiden “Ristin maa” -konserttien puolesta, joista osa on jo tiedossa, mutta lisää voi vielä järjestyä!

Tammikuun puolessa välissä vierailimme koko perheenä Sodankylän helluntaiseurakunnassa. On aina ilo palvella yhdessä ja vastaanotto oli sydämellinen, kuten aina ennenkin. Myös tilaisuuden jälkeen nautittu hirvikäristys teki kauppansa!

Porissa järjestetyssä “Loistava evankeliumi” -konferenssissa oli uuden sukupolven tavoittaminen nostettu myös keskeiselle paikalle. Jippii-kuorolaiset ja King’s Kidsit vierailivat paikallisessa ostoskeskuksessa, minkä lisäksi järjestettiin suuri konsertti Porin helluntaiseurakunnan tiloissa. Muutenkin tapahtumasta jäi erittäin hyvä tuntuma. Kiitos Harjulan Petrille ja muulle Porin porukalle!

Ivalon nuorisotiloilla pidettävä Gospel Cafe oli lähes vuoden tuumaustauolla. Halusimme miettiä ja rukoilla rauhassa, miten tämän työmuodon kanssa edetään. Tammikuun viimeisenä lauantaina Gospel sitten pidettiin pitkästä aikaa yhdessä murmanskilaisten nuorten kanssa. Ivalolaisia saapui paikalle oikein mukavasti, kaikkiaan parikymmentä, ja saimme vahvistuksen sille, että hommaa kannattaa jatkaa. Kevään mittaan kahvilailtoja toteutetaan noin kuukauden välein. Kiitos, kun muistatte tätäkin työtä, ja ennen kaikkea nuoria, rukouksin!

Kiitos kuluneesta vuodesta ja mennään kevättä eteenpäin yhdessä työtä tehden ja rukoillen!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

 

Katso vanhemmat uutiskirjeet täältä