Ajankohtaista

Halosten uutiskirje 5/2019

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Tänään Ivalossa oli pilvistä ja lumisateista. Päivä ei valjennut juuri sinistä hetkeä kummemmaksi. Kaamos on pimeimmillään ja on mukava rauhoittua viettämään joulua. Lunta on jo yhden talven tarpeiksi, noin puoli metriä. Saa nähdä kuinka paljon ehtii kertyä kevääseen mennessä…

Espanjassa syksyn asustellut Eeva on tullut noin kuukaudeksi takaisin Suomeen ja Ivaloon, joten koko oma porukka on koolla. Maanantaina meille muutti myös kaksi viktoriankaijasta, jotka tuovat pienen trooppisen tuulahduksen talon väri- ja äänimaailmaan.

Yippee-konsertti King's Cross Methodist Churchissa.

Koko vuoden 2019 jälkimmäinen puolisko on ollut monipuolinen ja mielenkiintoinen. Olemme saaneet tehdä työtä Herralle koko perheenä. Syyskuussa aloitetussa lastenkerhossa on ollut enimmillään 10 osallistujaa. Pihla ja Kaisa ovat olleet mukaan apuohjaajina ja Visa on yksi kerholaisista. Kerholaiset ovat mukana esiintymässä ensi sunnuntaina pidettävässä seurakunnan joulujuhlassa.

Lokakuun loppupuolella vierailimme Hämeen yhteysevankelista Teemu Kasken kanssa Inarin kunnan kaikilla kouluilla. Teemu kertoi oman tarinansa, johon kuuluvat mm. isän kuolema, nyrkkeilyura, päihteet, raitistuminen ja uskoontulo. Inarin koululla pidettiin lisäksi kuntonyrkkeilytunti ja Sevettijärven koululla kuvaamataidon tunti.

Myös nuorteniltoja on pidetty Ivalossa melko säännöllisesti lokakuusta lähtien. Nuoret ovat aloittamassa Base-rukousvälituntitoiminnan Ivalon lukiolla lähiaikoina. Muistetaan heitä rukouksin!

Syksyn kohokohta oli Yippee-matka Lontooseen. Mukana oli yhteensä 22 laulajaa ja aikuista Inarista, Rovaniemeltä, Kemijärveltä ja Helsingistä. Ryhmä oli melkoisen monikansallinen, sillä edustettuina olivat suomalaiset, saamelaiset, ukrainalaiset, japanilaiset ja brasilialaiset. Perillä saimme tutustua paikallisiin uskoviin ja pitää kaksi konserttia Epsomin ja King’s Crossin metodistikirkoissa yhteistyössä britannian kiinalaisten kanssa. Pieni näyte-esiintyminen oli myös pienessä japanilaisessa seurakunnassa. Viimeinen päivä oli sitten kaupunkiin tutustumista ja ostoksilla käymistä. Matkalla voi olla vielä arvaamattoman suuria vaikutuksia ja pyydänkin muistamaan myös tätä asiaa rukouksin.

Loppusyksyn ja alkutalven aikana olen vieraillut Lapin alueella Sallassa, Kemissä, Torniossa ja Kolarissa. Sallassa pastori Olli Teukku oli järjestänyt vierailutunnit paikalliselle yläasteelle ja saimme pitää koko päivän tunteja, joilla käsiteltiin kristinuskon perusteita. On myös ollut hienoa nähdä, kuinka uusia nuoria aikuisia on tullut mukaan seurakuntiin ja vastuutehtäviin.

Kuluneen vuoden aikana tapahtui monia muutoksia perheessämme ja työssämme. Lähdemme uudelle vuosikymmenelle odottavin mielin luottaen siihen, että vanhurskaiden polku kirkastuu kirkastumistaan. Siunattua joulua, uutta vuotta ja vuosikymmentä! Mennään yhdessä eteenpäin!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

Halosten uutiskirje 4/2019

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Syksy on siinä vaiheessa, että ajankohtaisia asioita ovat talvirenkaiden vaihtaminen autoon ja lintujen talviruokinnan aloittaminen. Ensi viikolla pitäisi kuitenkin olla luvassa lämpenevää, sillä lähdemme Jippii- tai oikeastaan Yippee-kuoromatkalle Lontooseen. Vaikka kyseessä ei ole mikään rantalomakohde, on lämpöasteita luvattu yli 15. Matkaterveisiä tulee sitten seuraavassa kirjeessä. Kiitos, kun muistatte matkaa rukouksin!

Edellisessä kirjeessä kerroin Ukontuvan kesäleiristä ja siellä uskoon tulleista lapsista. Pyysin muistamaan rukouksin sitä, että osaisimme tukea heitä oikealla tavalla. Konkreettinen rukousvastaus on ollut viikottainen lastenkerho, jota on nyt pidetty neljä kertaa. Kerholaisia on ollut 6-8 eli suurin osa ala-asteikäisistä ivalolaisista, jotka olivat mukana leirillä. Rukoillaan edelleen viisautta ja rakkautta heidän ohjaamiseensa! Upeaa on ollut myös se, että olemme saaneet olla kerhossa palvelemassa ja osallistumassa koko perheenä – Espanjaan muuttanutta Eevaa lukuun ottamatta.

Vuodenvaihteessa Avainmedian tehtäviin siirtyvä Marko Selkomaa oli syyskuussa viimeistä kertaa Lapissa Hyvä Sanoma ry:n kampanjaevankelistana. Mukana kierroksella oli myös Tapani Kauppinen Ivalosta. Vierailimme Sallan, Posion, Kemijärven ja Rovaniemen seurakunnissa. Posion tilaisuudessa todisti olympiamitalisti Kaarlo Maaninka, joka on syntyperäinen posiolainen. Jokaisessa tilaisuudessa oli ainakin yksi henkilö, joka halusi ottaa Jeesuksen vastaan pelastajanaan. Yhteensä uskonratkaisun tehneitä oli yhdeksän. Kiitos Herralle!

Helluntaiherätyksen vastuunkantajien Syyspäivät pidettiin tänä syksynä Seinäjoella. Päivien anti oli todella monipuolinen: toisaalta nuoren sukupolven edustajat Ryan ja Jessica Adams haastoivat muutokseen, toisaalta kuultiin henkilökohtaisia tarinoita loppuunpalamisesta ja viimeisenä päivänä 70-vuotias Bill Wilson osoitti, että vauhdin ei tarvitse hyytyä virallisen eläkeiän saavuttamisen jälkeenkään. Yleistunnelma Syyspäivillä oli erittäin avoin ja teeskentelemätön. Juuri valossa vaeltamiseen ja rehellisyyteenhän meidät on kutsuttu, joten on upeaa, että johtajat näyttävät siinä esimerkkiä! On myös aina hienoa tavata ennestään tuttuja vastuunkantajia eri puolilta Suomea ja samalla tutustua uusiin ihmisiin. Ivalosta lähtiessä matkaan tulee lisäarvoa myös autossa käytävien keskustelujen myötä.

Kiitos, kun olette työssä mukana rukouksin ja taloudellisesti! Pysytään yhteisessä rintamassa ja pidetään katse kohti Kristusta!

Taneli, Auli, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen

Halosten uutiskirje 3/2019

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Kesä näyttää tällä hetkellä olevan ainakin tauolla, toivottavasti ei vielä kokonaan ohi. Upean hellejakson jälkeen päivälämpötilat ovat painuneet kymmenen asteen tuntumaan, eikä merkittävää lämpenemistä ole lähipäivinä luvassa. Helteiden aikana uusi asuinpaikkamme Ivalojoen rannalla tarjosi parastaan: parin minuutin soutu- tai melontamatkan päässä on hiekkaranta, siitä alavirtaan jatkuu veden peittämä hiekkasärkkä ja sen vieressä on juuri sopivan syvyinen “uima-allas”. 

Koulut alkavat Ivalossa 13.8. Pihla aloittaa lukion, Kaisa siirtyy yläasteen puolelle ja Visa alkuopetuksesta kolmoselle. Suurin muutos tapahtuu keväällä ylioppilaaksi valmistuneen Eevan kohdalla. Ovi yliopistoon ei vielä auennut, mutta vaihtoehto B vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Suuntana on etelä, kuten olettaa saattoi, mutta matka piteni alkuperäisestä suunnitelmasta melkoisesti. Eeva matkustaa Suomessa lomalla olleen Kehusmaan perheen kanssa Espanjan Cocentainaan ja toimii siellä heidän kahden lapsensa kotiopettajana. Haasteita varmasti riittää, joten kiitos, että muistatte rukouksin!

Aulin työt K-Supermarket Ivalossa jatkuvat melko entisellään. Omassa toimenkuvassani tapahtuu jonkin verran muutosta, kun kannattajaseurakuntien määrä vähenee syyskuun alussa 12:sta 8:aan. Mukana ovat jatkossa Ivalon lisäksi Kemi, Kolari, Pello, Posio, Salla, Tornio ja Ylitornio. Muutoksen myötä työn sisältöä täsmennetään jokaisen seurakunnan tarpeiden mukaan. Kannatuksessa on vielä jonkin verran vajausta, mutta uskomme, että sekin asia järjestyy syksyn aikana.

Kesän alussa teimme koko perheenä kierroksen eteläiseen Suomeen. Pian sen jälkeen suuntasimme töihin jäänyttä Aulia lukuun ottamatta Keuruun juhannuskonferenssiin. Konferenssin teema oli tänä vuonna paras mahdollinen: Jeesus. Muutenkin tapahtumasta jäi erittäin positiivinen tuntu ja myös säät olivat merkittävästi edellisiä vuosia paremmat.

Kesän kohokohta oli kuitenkin oman seurakuntamme kesäleiri Ukontuvalla. Mukaan tuli paljon Ivalolaisia lapsia seurakunnan ulkopuolelta ja koko leirin ilmapiiri oli erittäin hyvä. Parasta oli se, että viimeisenä iltana viisi leiriläistä halusi lähteä seuraamaan Jeesusta omassa elämässään! Syksyn alussa on tarkoitus aloittaa lastenkerho, johon kutsutaan ensisijaisesti leirillä olleita. Rukoillaan erityistä rakkautta ja viisautta, että osaisimme johtaa lapsia eteenpäin uskon tiellä!

Alkavan syyskauden aikana Lapin alueelle on tulossa mm. Leo Niemelän, Helena Kärkkäisen ja Marko Selkomaan kokouskierrokset. Omat vierailuni painottuvat nyt kannatuksessa mukana oleviin seurakuntiin ja samalla hiotaan työnkuvia jokaisen paikkakunnan kohdalla.

Kiitos kaikesta tuestanne! Muistetaan rukouksin ja tavataan matkan varrella!

Taneli, Auli, Eeva, Pihla, Kaisa ja Visa Halonen