Aktiot ja tapahtumat

Aktion määritelmä

Helluntaiseurakuntien kotimaan aktiotyöllä tarkoitetaan yhdestä tapahtumasta muutamaan päivään kestävää evankelioimistoimintaa, jonka tavoitteena on saavuttaa evankeliumilla seurakuntaan kuulumattomia.

Aktion järjestäjänä toimii paikallinen seurakunta itsenäisesti, yhteistyössä toisen seurakunnan tai valtakunnallisen toimijan kuten Hyvä Sanoma ry:n kanssa. Aktion perustehtävä on kohdata ihmisiä seurakunnan säännöllisten toimitilojen ja -tapojen ulkopuolella, ja toteuttaa lähetyskäskyä monimuotoisesti esimerkiksi musiikin, draaman, nukketeatterin, urheiluharrasteiden, materiaalin ja palvelutempausten keinoin.

Aktion päätavoite voi suoran evankelioinnin ohella olla ennakkoluulojen murtaminen, uusien kontaktien solmiminen tai seurakunnassa järjestettävän tapahtuman pohjustaminen hengellisen sodankäynnin ja henkilökohtaisten kutsujen kautta. Pelkästään rukoukseen keskittyvät aktiot ovat hyviä maaperän muokkaajia.

Hyvä Sanoma ry:n vastuualueeseen kuuluvasta aktiosta on kysymys kun aktion yhtenä järjestäjänä toimii Hyvä Sanoma ry. Seurakunnan järjestämään aktioon rekrytoidaan ensisijaisesti oman seurakunnan sisältä ja tarvittaessa evankelioimisryhmiä ja avustajia muista oman työalueen ulkopuolelle kuuluvista helluntaiseurakunnista. Ulkomailla suomalaisten turistien tavoittamiseen suunnattu aktio tapahtuu kohdemaassa toimivan turisti-tai kotikirkon alaisuudessa

Hyvä Sanoma ry:n vastuulla oleva aktio voi olla seurakunnallinen, maakunnallinen tai valtakunnallinen ja siihen voi lähteä mukaan mihin vuodenaikaan tahansa seurakuntien tarpeista riippuen.

Aktio suuntautuu pääsääntöisesti oman alueen sisäpuolelle tai tarvittaessa työalueen ulkopuolelle toisen seurakunnan tai seurakunnattomalle työalueelle kotimaassa.

Kotimaan aktiot

Innostu -päivä Hyvinkäällä kesällä 2018
Taivaan Isän hommissa -aktio Porissa, 2018
Taivaan Isän hommissa aktio Porissa, 2018
Toritapahtuma Riihimäellä
Telttakokous kotimaassa
Himos-aktio

Turistiaktiot

Turistiaktioiden tarkoitus:

  • Tavoittaa suomalaisia turisteja ja lomakohteissa asuvia suomalaisia
  • Kutsua turistikirkon tilaisuuksiin
  • Jakaa hengellistä luettavaa

Aktiot toimivat suomalaisten turistikirkkojen työn tukemiseksi ja yhteistyössä turistipastorien kanssa. 

Fuengirola2
Fuengirola, 2018
Lake Worth
Lake Worth, 2018
Fuengirola
Fuengirola, 2018

Suunnitelmissa aktio?

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä alueesi ja seurakuntasi tarpeita vastaava aktio.

Yhteyshenkilönä toimii Hyvä Sanoma ry:n evankelistaverkoston koordinaattori Anna-Maija Kalliokoski,
anna-maija.kalliokoski(at)helluntaikirkko.fi.