Innostu & Innosta
-koulutuspäivä

Vapaaehtoisten hyvinvointi ja tukeminen

Tehtävämme on tehdä pyhät valmiiksi palveluksen työhön. Se sisältää vastuun seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöistä, jotka Jumala on meille uskonut. Jumala on kutsunut heidät, ja he ovat seurakunnan tärkein voimavara, jonka hyvinvointiin ja jaksamiseen kannattaa kaikin tavoin panostaa.
Vapaaehtoisten hyvinvoinnin tukemiseen sopii hyvin Marjut Lindholm-Holopaisen koulutuspaketti, jota haluamme suositella seurakuntien käytettäväksi.
Innostu & innosta -koulutuspäivä on tarkoitettu seurakuntien pastoreille, vanhimmistoille, johtoryhmille sekä vapaaehtoistiimien vetäjille. Koulutuspäivän voi järjestää yksin tai yhdessä useamman seurakunnan kanssa.

Sisältö

Koulutus toimii parhaiten yhden päivän ”pakettina”. Lauantai on usein toimivin. Myös sunnuntai sopii. Päivä alkaa esimerkiksi klo 9:30 ja päättyy klo 16:00. Päivä sisältää rukousta, ylistystä, opetusta sekä ryhmätöitä ja käytännöllisiä esimerkkejä. Johdannon jälkeen käsitellään muun muassa aiheita: vapaaehtoisvoimavarojen kohdentaminen ja toimenkuvan luomisen tärkeys, palautteen antamisen merkitys ja käytännöt sekä kasvukulttuurin luominen ja kehityskeskustelut. Osallistujat saavat opetusmateriaalin käyttöönsä.

Kustannukset

Marjut Lindholm-Holopainen toimii Savon Helluntaiseurakuntien Hyvä Savo ry:n työntekijänä, jolloin vierailut laskutetaan sen kautta. Koulutuspäivän hinta on 650 € sisältäen matkakulut 500 kilometriin saakka. Lasku voidaan myös jakaa suoraan useammalle seurakunnalle, jos päivässä on useampi seurakunta. Marjut on varautunut palvelemaan seurakuntaa myös iltatilaisuudessa tai sunnuntain jumalanpalveluksessa, jolloin korvaus muodostuu seurakuntaoppaan suosituksen mukaan.

Lisätiedot ja vierailusopimukset:

Marjut Lindholm-Holopainen
Puhelin: 050 403 7444
Sähköposti: marjut.lindholm-holopainen@hsry.fi

Palautteita

”Kävimme 2019 Mikkelin Helluntaiseurakunnan vanhimmistona Innostu & Innosta -koulutuspäivillä. Päivien aikana saimme mm. mahtavan ”työkalun”, miten voimme tukea seurakunnan vapaaehtoisten hyvinvointia ja varustaa heitä palvelutehtävissään. Olimme materiaalista niin otettuja, että olemme lisäämässä Marjutin opettamia asioita valmisteilla olevaan vanhimmistomanuaaliimme. Lämmöllä suosittelen!”

Tero Ojasalo, pastori.
Mikkelin Helluntai-srk.

”Koulutus täytti odotukseni ja vahvisti ymmärrystä siitä, että seurakunnan työntekijänä minun kannattaisi suunnata voimavarani oman yksinäisen puurtamisen sijasta enemmän vapaaehtoisten hyvään johtamiseen. Kun seurakuntalaisten lahjat pääsevät käyttöön ja vapaaehtoisten hyvinvoinnista huolehditaan,  syntyy seurakunnan keskelle luonnostaan positiivista pöhinää ja nostetta.”

Ari Kauhanen, lapsi- ja perhepastori.
Varkauden Helluntai-srk. 

”Vapaaehtoiset ovat seurakuntiemme selkäranka, ja siksi onkin tärkeää, että heitä huomioidaan ja kannustetaan.  Innostu ja innosta -koulutus tarjosi eväitä ja työkaluja vapaaehtoisten jaksamisen tukemiseen.”

Roope Knapp, diakoni.
Lapinlahden Helluntai-srk.

 

”Kohdistamisopetus sai minut oivaltamaan, miten tärkeää vapaaehtoisena on olla juuri sillä paikalla, mihin on kutsuttu. Koin tärkeänä opetuksen vapaaehtoisten tehtävien rajaamisesta, etteivät ihmiset vain ”ajelehdi” tehtävissään. Kokonaisuutena koulutus oli voimaannuttava ja rohkaiseva. Verkostoituminen ja ihmisten tapaaminen sekä kuulumiset muista seurakunnista toivat oman siunauksensa päivään!”

Minna-Maarit Launonen, lapsi- ja koululaistyö.
Nilsiän Helluntai-srk.