Missio2022-info 8.6.2022

Facebook
Twitter
WhatsApp

Tervehdys, seurakunnan missioyhdyshenkilö / rukousyhdyshenkilö

Upeaa, että olet mukana yhdessä seurakuntasi kanssa Se löytyi -missiossa!

Monessa seurakunnassa valmistelut ovat alkaneet toden teolla nyt keväällä. Meillä täällä Hyvä Sanoma -palveluissa mission eteen on tehty työtä jo toista vuotta ja tämä aika on sisältänyt paljon suunnittelua. Suomi on jaettu alueisiin, joista jokaiselle on perustettu toimikunta valmistelemaan alueen yhteisiä tapahtumia. Toivottavasti olette löytäneet tienne tähän ryhmään ja saaneet sieltä ideoita myös oman paikkakuntanne tapahtumiin.

Koulutuksia on pidetty kymmenissä seurakunnissa yhteistyössä Ison Kirjan ja toisten seurakuntien kanssa. Uskomme, että nämä panostukset kantavat myös mission jälkeisinä aikoina. Tiedämme, että toteutuksessa on paljon työtä, mutta myös mahdollisuuksia. Tehdään työtä rukoillen ja niiden voimavarojen mukaan, mitä meillä on käytössä. Mission tavoite ei ole näännyttää vastuunkantajia, vaan saada entistäkin useampi seurakuntalainen mukaan ilosanoman kertomiseen. Jos haluat jutella tai saada tukea mission valmisteluissa, ole rohkeasti yhteydessä meihin. Olemme täällä sinua ja seurakuntaasi varten.

Tässä vinkkejä Se löytyi -mission toteutukseen syksyllä 2022:

  • Muutetaan seurakunnan sunnuntain ja keskiviikon kokousten 25.9.–16.10. teemaksi Se löytyi ja lisätään jokaiseen kokoukseen vähintään yksi henkilökohtainen todistus. Todistus voi liittyä myös Se löytyi -ajatukseen eli ”löysin rauhan”, ”löysin Isän”, ”löysin anteeksiantamuksen” jne.
  • Pyritään saamaan jokainen seurakuntalainen johonkin tehtävään mukaan mission aikana. Yksikin ”kahvinkeittovuoro” voi tuoda hänet takaisin seurakunnan pariin.
  • Huomioidaan diakoniateema, yksinäisyys. Tähän on tehty ajatuksia herättäviä videoita, josta voi poimia ideoita eri-ikäisten kohtaamiseen: https://missio2022.fi/diakonia-video/.
  • Hyödynnetään mission diakoniakoulutus aiheesta, kuinka kohdata yksinäisiä. Koulutus alkaa lauantaina 27.8. klo 9.30 Riihimäen Kotikirkossa, os. Koivistonkatu 5, ja päättyy kello 15.00. Tämä striimattava päivä täydentää yllä mainittuja koulutusvideoita.
  • Huomioidaan myös uusi EU-elintarvikejaon hanke, joka voi olla hyvänä jatkona yksinäisten kohtaamisessa ja tukemisessa. Tämä diakonian hanke käynnistynee vuoden 2023 alkupuolella, joten vielä ehtii mukaan. Lue lisää: https://suomenhelluntaikirkko.fi/2022/05/09/eu-elintarvikejaolle-uusi-toimintamalli/.
  • Kannustetaan ja etsitään vapaaehtoisia missiokoulutukseen, joka pidetään 3.9. videokoulutuksena verkossa. Se on tarkoitettu mission kontaktihenkilöille ja muillekin vapaaehtoisille. Myös missio chat-palveluun tarvitaan moderaattoreita, jotka koulutetaan tehtävään lauantaina 10.9. Tehtävissä alkavilta edellytetään seurakunnan suositusta. Lue lisää: https://missio2022.fi/uutiset/ (25.5.2022).
  • Tehdään omia todistusvideoita mitaltaan enintään kolme minuuttia. Kuvaa puhelimella esimerkiksi kymmenen seurakuntalaisen todistus, jota voi jakaa somessa. Tämä voi olla myös tekstimuodossa, jos siitä saa tiivistetyn version. Hyödyllisiä neuvoja videoiden tekoon saa muun muassa MyStory-koulutuksesta: https://suomenhelluntaikirkko.fi/2022/05/09/eu-elintarvikejaolle-uusi-toimintamalli/.
  • Valmis perhetapahtuman järjestämisen paketti on tulossa Jippiimissiolta. Lisätietoa tulee missio2022.fi-sivulle.
  • Tutustutaan Usko 1.0 – Kristinuskon ensiaskeleet -jälkihoitomateriaaliin, ja otetaan se käyttöön: https://nousejaloista.fi/sarjat/usko-1-0/
  • Käydään mission verkkokaupassa, joka avautuu kesäkuussa. Lisätietoja tulee missiosivulle https://missio2022.fi/uutiset/. Tarjolle tulee noin 25 erilaista missioaiheista tuotetta, ja ne postitetaan tilaajille hetki ennen mission alkua.  Missioseurakunnat voivat tilata verkkokaupasta lisämateriaaleja seurakuntapaketin lisäksi.

Missiokirja, joka jaetaan noin 2,2 miljoonaan kotitalouteen, on jo painossa. Kirjaan saadut henkilökohtaiset tarinat ovat todella koskettavia, ja uskomme, että ne tavoittavat monet sydämet. Rukoillaan edelleen mission valmistelujen puolesta sekä kaikkien seurakuntiemme puolesta.

Juhannuskonferenssin Missioteltassa on oma osasto Missio2022:lle. Tervetuloa myös sinne juttelemaan!

Lisätietoja:
Mika Korkatti, hankekoordinaattori, 040 588 9900, mika.korkatti(at)helluntaikirkko.fi
Helluntaikirkko, Hyvä Sanoma -palvelut, www.helluntaikirkko.fi

Näytä lisää

Se löytyi-missio, info 31.3.2022

Hyvä yhteistyöseurakunta, lämmin missiotervehdys! Se löytyi -mission valmistelut ovat täydessä vauhdissa. On mahtavaa kuulla, miten innokkaasti seurakunnat valmistautuvat missioon. Rukoustyö laajenee ja

Srk-info 22.2.2022

Keväinen tervehdys! Yksi tapa edistää helluntaiseurakuntien Valloittava seurakunta -strategiaa on yhteistyön tiivistäminen. Yhdessä tekeminen vahvistaa seurakuntiemme voimavaroja ja vaikuttavuutta ydintehtävissämme. Tartutaan muihinkin

Se löytyi -missio, info 8.2.2022

Hyvä yhteistyöseurakunta! Hienoa, että olette mukana Se löytyi -missiossa. Jo 250 seurakuntaa ja 25 yhteistyötahoa on mukana tässä yhteisessä hankkeessa. Tässä on