SRK-info 19.3.2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Tervehdys ystävät

Tässä jälleen muutama tärkeä ja ajankohtainen seurakuntia koskettava asia.

Seniorityöntekijöiden muistaminen 2021

Seniorityöntekijöiden muistaminen tapahtuu koronan vuoksi samalla tavalla kuin viime vuonna. Viime vuonna lähetimme seurakunnista kerätyillä varoilla senioreille Valtter Luodon kirjan Sen Jumala teki sekä Ristin Voitto tai Hyvä Sanoma -lehden määräaikaisen (3 kk) tilauksen. Saimme muistamisesta runsaasti kiitollista palautetta. Postin kautta lähetetty muistaminen kosketti sellaisiakin seniorityöntekijöitä, jotka eivät olisi voineet osallistua perinteisille virkistyspäiville.

Toivomme, että voimme hyvällä yhteistyöllä hoitaa seniorityöntekijöiden muistamisen myös tänä vuonna. Normaalisti seurakunnissa on kerätty kolehti seniorityöntekijöiden muistamiselle jossain pääsiäisen ajan tilaisuudessa tai muuten erotettu haluttu summa tarkoitusta varten. Sopiva käytäntö varmasti löytyy nytkin. Toivomme, että saisimme seniorityöntekijöiden muistamiseen tarkoitetut varat käyttöömme huhti-toukokuun aikana.

Seniorityöntekijöiden muistaminen on ollut meille aina tärkeä asia. Nyt heidän muistamisensa on varmasti erityisen tärkeä, sillä kulunut vuosi rajoituksineen on ollut erityisen rankka ikäihmisille. Kiitos että olette mukana. Tiliyhteystiedot ovat: Saaja: Hyvä Sanoma ry. IBAN: FI86 8000 1001 5018 09 (bic: DABAFIHH) Viitenumero: 3340 (seniorityöntekijät)

Pääsiäismateriaalia kouluihin

JEES-lehden pääsiäisnumeron lisäksi kouluihin kannattaa nyt tarjota Koulupalvelun tuottaman Polku pääsiäiseen -materiaalipaketin. Tämä materiaali on seurakunnille ja kouluille ilmainen, ja sen tarjoamisesta kouluille on lisätietoa erillisessä liitteestä. Opettajien palaute on jo tähän mennessä ollut erinomainen. Tutustu liitteeseen ja lähetä materiaalista tietoa koululle. Huom. Älä lähetä liitettä, koska se on tarkoitettu sinulle/seurakunnalle. Liitteessä on hyvät tiedot mitä ja miten kannattaa lähettää koululle.

Vankilalähetystyön tilanne

Olemme erilaisin kannatusjärjestelmin palkanneet valtakunnallisen vankilatyön koordinaattorin Vesa Rautasaaren. Tehtävä on tärkeä koko herätysliikkeemme laajan ja arvostetun vankilatyön kannalta. Rautasaari edustaa helluntaiseurakuntia muun muassa rikosseuraamusviraston asettamassa neuvottelukunnassa, joka uudistaa vankiloissa tehtävän hengellisen vapaaehtoistyön rakenteita. Tammikuun lopussa kannatuksissa tapahtui merkittävä pudotus, jota seurakuntavierailuista maksettujen korvauksien puuttuminen on pahentanut. Vesa tehtävä on kuitenkin tärkeä ja siitä syystä olemme jatkaneet puoliaikaista palkkausta erityisjärjestelyin kesäkuun loppuun asti. Pyydän, muistakaa rukouksin, että rahoitus järjestyy. Kiitos.

”Naapuriapua”

Monet seurakunnat ovat selviytyneet koronasta taloudellisesti ja toiminnallisesti hyvin. Valitettavasti monessa seurakunnassa on myös suuria haasteita. Resursseja seurakuntayhteyttä ylläpitäviin tai uusia ihmisiä tavoittaviin ratkaisuihin ei ole. Edellisistä tilaisuuksista ja kontakteista seurakuntalaisiin saattaa olla jo useita kuukausia. Tiedossa on esimerkkejä siitä, miten seurakuntien ”naapuriapu” on ollut avuksi. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Seurakunnassa on voitu striimata tai tehdä tallenteena teematilaisuus (rukousilta, jumalanpalvelus tms.), jossa vieraana tai kokonaisvastuussa on ollut naapuriseurakunnan väkeä. Tilaisuudesta on kerrottu lehdessä ja sosiaalisessa mediassa, jolloin on saatu kontakti niihin seurakuntalaisiin, jotka eivät ole voineet kuulla tai nähdä omia työntekijöitään pitkään aikaan.
  • Seurakunta, joka julkaisee omaa tiedotetta tai lehteä, voi tarjota siitä vaikkapa yhden sivun naapuriseurakunnalle ja tiedote postitetaan tämän seurakunnan jäsenille. Pieni tervehdysteksti oman seurakunnan työntekijältä voi olla hyvinkin tärkeä rohkaisu ja huolenpidon osoitus.
  • Teknisesti osaavalla seurakunnalla voi riittää resursseja hallinnoida naapuriseurakunnalle vaikkapa zoom-rukousiltoja, jossa sisällöstä olisi kokonaan vastuussa avustettavan seurakunnan vastuulliset. Avustavan seurakunnan pastori voi tarvittaessa tehdä etävierailun zoomiin ja palvelle sanalla.
  • Muistattehan, että seurakunnan striimaamia tilaisuuksia voi jakaa toisten seurakuntien sosiaaliseen mediaan, eikä lähetyksen tarvitse olla välttämättä naapuriseurakunnasta. Avainmedian ylläpitämän UskoTV:n lähetyksiä voidaan linkittää näkymään paikallisseurakunnan mediassa kertaluonteisesti tai säännöllisesti.

Mahdollisuuksia erilaiseen naapuriapuun on paljon. Rakkaus on kekseliäs, kuten sanotaan. Ennen muuta toivon, että kiinnitätte huomiota lähellä oleviin seurakuntiin ja kysytte, voitteko olla jotenkin avuksi. Jos auttamismahdollisuuksia ei ole, kannattaa muuten olla yhteyksissä. Niin ja rukoillaan toistemme puolesta.

Siunaavin terveisin

Janne Lahti
Toiminnanjohtaja
Hyvä Sanoma ry

ps. Tästä linkistä diakoniateemalla julkaistu maaliskuun yleinen uutiskirje

Näytä lisää

Missio2022-info, 24.9.2021

Missio liikkeelle seurakunnassa Missio2022 etenee. Uusia seurakuntia on ilmoittautunut mukaan niin helluntaipuolelta kuin muistakin kirkkokunnista. Viimeisimpänä Adventtikirkko on ilmoittanut osallistuvansa missioon. Alueelliset

Missio2022-info, 27.8.2021

Missio2022 on Jeesus-missio Keväällä käynnistetyn ja syksyllä 2022 toteutettavan valtakunnallisen mediamission valmistelut ovat edenneet koronaviivästyksistä huolimatta hyvin. Mission nimeä ei ole vielä

SRK-info 4.5.2021

Keväinen tervehdys! Ajankohtaiset asiat on jaettu kolmeen osaan. Jokaisesta on oma ladattava tiedostonsa. Mukana on myös vuoden 2020 toimintakertomus. Missio2022-tilannekatsaus Katsauksessa tietoa